Liga prvaka

Atletico izbacio Barcelonu, Bayern u novom polufinalu

Sport / Nogomet | 09. 04. 2014. u 21:07 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Bayerna i madridskoga Atletica plasirali su se u polufinale Lige prvaka, te se pridružili Chelseaju i Real Madridu, koji su učinili u utorak.

Bayern je u Münchenu pobijedio Manchester United s 3:1, te s ukupnih 4:2 izborio plasman među četiri najbolje ekipe u ovom natjecanju.

Europski prvak Bayern prošao je u polufinale Lige prvaka, iako su Bavarci 59 minuta igrali katastrofalno i gubili s 0:1, da bi ih spasio Mario Mandžukić pogotkom za izjednačenje samo dvije minute nakon vodstva Manchestera.

United je poveo u 57. minuti sjajnim golom Patrica Evre, a Mandžukić je samo dvije minute kasnije Bayernu donio izjednačenje. Thomas Müller je u 68. minuti pogodio za vodstvo Bayerna, a konačnih 3:1 postavio je Arjen Robben u 76. minuti.

Posljednji polufinalist Lige prvaka je Atletico Madrid, koji je u uzvratnom susretu četvrtfinala na svom terenu pobijedio favoriziranu Barcelonu s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Koke u 5. minuti.

U Madridu je Atletico izbacio Barcelonu i bez svog najboljega igrača Diega Coste, koji zbog ozljede nije bio u sastavu. Atletico je potpuno zasluženo prošao dalje, u prvih 20 minuta su postigli pogodak i čak triput pogađali okvir gola, dok je Barca poptuno razočarala.

Rezultat u prvom meču u Barceloni bio je 1:1, pa je Barca ispala iz Lige prvaka već u četvrtfinalu.

Ždrijeb polufinala je u petak.

Kopirati
Drag cursor here to close