Senzacija u Bergamu

Atalanta glatko pobijedila Juventus i izbacila ga iz Kupa Italije

Juve je inače je slavio u Kupu u posljednje četiri sezone, a zadnji put su ispali u siječnju 2014. godine, izgubivši od Rome u četvrtfinalu. Nakon toga torinski tim je nizao uspjehe, sve do srijede navečer i gostovanja u Bergamu
Sport / Nogomet | 31. 01. 2019. u 07:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Cristiano Ronaldo bio je pod kontrolom igrača Atalante

Nogometaši Atalante priredili su iznenađenje pobijedivši u četvrtfinalu talijanskog Kupa Juventus 3:0, što je ujedno i prvi poraz Stare dame nakon dužeg vremena u srazu s nekom domaćom momčadi.

Juve je inače je slavio u Kupu u posljednje četiri sezone, a zadnji put su ispali u siječnju 2014. godine, izgubivši od Rome u četvrtfinalu. Nakon toga torinski tim je nizao uspjehe, sve do srijede navečer i gostovanja u Bergamu.

Atalanta je povela u 37. minuti golom Timotyja Castagne koji je s ruba kaznenog prostora pogodio donji desni kut gostujućeg gola. Samo dvije minute kasnije već je bilo 2:0, a ovoga puta je pogodio Daniel Zapata na asistenciju Marija Pašalića koji je ušao u igru u 27. minuti nakon što se ozlijedio Josip Iličić.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Zapata u 86. minuti svojim drugim golom na utakmici. Mario Mandžukić nije nastupio za Juventus zbog ozljede.

Momčad iz Bergama je u posljednjih šest susreta zabila čak 21 gol, a u polufinalu će igrati protiv Fiorentine koja je deklasirala Romu 7:1.

Drugi polufinalni par činit će Milan, koji je eliminirao ekipu Napolija, i pobjednik večerašnjeg susreta između Intera i Lazija.

Kopirati
Drag cursor here to close