Serie A

Asistencija Mandžukića za veliki preokret Juventusa

Sport / Nogomet | 26. 08. 2017. u 18:35 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić izborio je 11-erac i asistirao za jedan pogodak u 4:2 (2:2) pobjedi talijanskog prvaka Juventusa na gostovanju kod Genoe u susretu 2. kola Serie A.

Domaći sastav, kojega vodi hrvatski trener Ivan Jurić, sjajno je krenuo u susret i nakon samo sedam minuta imao prednost od 2:0. U prvoj minuti Genoa je sretno povela nakon što je lopta pogodila Juventusova veznjaka Pjanića u koljeno i završila u mreži, da bi u sedmoj minuti Galabinov iskoristio 11-erac za vodstvo domaćih od 2:0. Taj je kazneni udarac dosuđen nakon pregleda snimke jer glavni sudac Banti nije vidio prekršaj Ruganija na Galabinovu.

Ipak, Juventus se vratio već do kraja prvog poluvremena s dva gola Dybale. Argentinac je u 14. smanjio na 2:1 na asistenciju Pjanića, a potom u četvrtoj minuti nadoknade iskoristio kazneni udarac za izjednačenje na 2:2. I taj je kazneni udarac dosuđen pregledom snimke kada se Banti uvjerio kako je udarac Mandžukića iz peterca pogodio u ruku Lazovića i spriječio prolazak lopte ka golu.

Potpuni preokret dogodio se u 62. minuti, kada je Mandžukić lijepo uposlio Cuadrada, a Kolumbijac se spretno snašao u kaznenom prostoru domaćih i zatresao mrežu. Konačni rezultat svojim trećim golom postavio je Dybala u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

Mandžukić je odigrao svih 90 minuta za Juventus, koji je na vrhu ljestvice s maksimalnih šest bodova, dok je Genoa ostala na jednom osvojenom bodu.

Kopirati
Drag cursor here to close