Topnici čiste skladište

Arsenalovih šest prvotimaca u izlogu: Topnici žele dobro zaraditi

Topnici su trenutačno na devetoj poziciji u engleskoj Premier ligi, a s obzirom na ukupnu neizvjesnost glede sljedeće sezone, odlučili su zaraditi nešto novca prodajom igrača.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2020. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Arsenal se želi riješiti nekih zvijezda

Iako je trenutno koronavirus tema broj jedan u čitavome svijetu, a time i u nogometnim klubovima, iza zatvorenih vrata užurbano se radi na planovima za novu sezonu.

Tako Mirror piše kako u FC Arsenalu rade na generalnoj obnovi igračkog kadra, a trener Mikel Arteta (inače jedan od prvih koji je 'zakači' koronavirus) užurbano pročešljava svoje planove.

Topnici su trenutačno na devetoj poziciji u engleskoj Premier ligi, a s obzirom na ukupnu neizvjesnost glede sljedeće sezone, odlučili su zaraditi nešto novca prodajom igrača.

Navodno je cilj zaraditi najmanje 200 milijuna eura, a u izlogu su čak i neki ponajbolji igrači, primjerice Pierre-Emerick Aubameyang, koji iduće sezone želi igrati Ligu prvaka, a s Arsenalom se tome ne može nadati.

Aubameyang ima ugovor do 2021. i ako ga ovoga ljeta ne prodaju, a on ne potpiše novi, Arsenal puno gubi. Naime, Aubameyang je trenutno na Transfermarktu vrijedan 70 milijuna, a za njega je navodno zainteresirana i Barcelona .

Arsenal će pokušati prodati i Henrikha Mkhitaryana (25 milijuna), kojemu ugovor vrijedi do iduće godine, a trenutačno je na posudbi u Romi.

Jedan od onih koji puno zarađuju, a s kojim klub nije zadovoljan, je bivši njemački reprezentativac Mesut Özil. Arteta ne bi imao ništa protiv da ga se riješi, čak ispod tržišne cijene (22 milijuna eura).

Nadalje, branič Sokratis Papastathopoulos (18 milujuna) također je dobio signale da može tražiti novi klub. Stoga Mirror zaključuje da bi Pablo Marí (trenutačno posuđen brazilskom Flamengu) mogao dobiti mjesto u sredini obrane, skupa s Davidom Luizom.

Foto: Witters / Menadžer Arsenala Mikel Arteta pokušava čim prije promijeniti igrački kadar

Svoju poziciju u Gunnersima poljuljao je i Matteo Guendouzi (vrijednost 45 milijuna), koji je u vrijeme trenera Unaija Emeryja bio gotovo nezamjenljiv. Arteta pak želi drugačijeg veznjaka.

Jednako tako budućnost u Arsenalu ne može planirati ni Ainsley Maitland-Niles (18 milijuna).

Vjeruje se kako postoje interesi drugih klubova za nekoliko igrača Arsenala, a sve će ovisiti o tome hoće ili se 'križaljke' poklopiti. Za Artetu bi bilo idealno riješiti se onih s kojima ne računa, a da pritom klub dobro zaradi.

Kopirati
Drag cursor here to close