Ludilo

Arsenal u brojkama. Kad je došao Wenger i kad je otišao...

"Kad sam 1996. stigao u Arsenal dionica je vrijedila 800 funti, a kada sam odlazio 2018. godine njezina vrijednost iznosila je 17.000 funti...'', rekao je trener koji je obilježio ovaj klub.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2020. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši trener Arsenala Arsene Wenger (71) izjavio je da je financijska moć pojedinim klubovim omogućila da dominiraju u domaćim ligama i u europskim kup natjecanjima.

"U svim najjačim ligama danas momčadi igraju na sličan način, ali razliku stvara financijska moć pojedinih klubova koji si mogu priuštiti da kupuju najbolje igrače. Danas je lako predvidjeti pobjednika, sve je manje iznenađenja, a neizvjesnost je jedna od najljepših stvari u nogometu", kazao je Wenger, koji je 22 godine bio trener Arsenala, a danas u Fifi vodi odjel za globalni razvoj nogometa, piše Hina.

"Kad sam 1996. stigao u Arsenal dionica je vrijedila 800 funti, a kada sam odlazio 2018. godine njezina vrijednost iznosila je 17.000 funti. U klubu je bilo 70 zaposlenika, a kad sam otišao bilo ih je 700. Premier liga je doživjela ogroman rast dolaskom stranih investitora i porastom prihoda o prodaje tv prava, a talijanska Seria A više nije tako bogata kao što je nekad bila. Nogomet je i dalje popularan, ali taj veliki rast uzrokuje da se navijači sve više distanciraju od klubova", izjavio je Wenger za talijanske medije.

Kopirati
Drag cursor here to close