Premiership

Arsenal pobjegao konkurenciji, Lampard dotukao West Ham

Sport / Nogomet | 23. 11. 2013. u 20:58 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Arsenala slavili su u derbiju 12. kola Engleske lige kod kuće protiv Southamptona s 2:0 i dodatno se učvrstili na čelu ljestvice.

Gosti su po prvi puta ove sezone odigrali susret bez hrvatskog reprezentativnog braniča Dejana Lovrena, koji je zbog bolesti propustio dvoboj. Arsenal je to iskoristio i pobijedio pogocima Francuza Oliviera Girouda (22, 86pen).

U gradskom derbiju Everton i Liverpool su na Goodison Park igrali 3-3, pa je Liverpool ostao drugi na ljestvici. U vrlo uzbudljivom Merseyside derbiju sve pogotke za domaćina Evertona postigli su Belgijanci - Kevin Mirallas (8) i Romelu Lukaku (72,82). dok su strijelci za Liverpool bili Philippe Coutinho (5), Luis Suarez (19) i Daniel Sturridge (89). Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić nije ulazio u igru za domaćine.

Arsenal sada ima četiri boda više od Liverpoola i šest od Southamptona.

U ostalim susretima Swansea je slavio kod Fulhama s 2-1, a Crystal Palace kod Hulla s 1-0, dok su domaće pobjede ostvarili Newcastle United protiv Norwich Citya (2-1) i Stoke City u srazu s "fenjerašem" Sunderlandom (2-0). Chelsea je u zadnjem susretu dana slavio kod West Hama s 3:0, uz dva gola Lamparda.

Kopirati
Drag cursor here to close