FA Community Shield

Arsenal nakon penala svladao City

Uvodi dio utakmice protekao je bez velikih prilika Cityja i Arsenala, a onda su Građani imali prvu ozbiljniju priliku u 14. minuti.
Sport / Nogomet | 06. 08. 2023. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Cityja savladali su 1:0 Arsenal u finalu FA Community Shielda i osvojili prvi trofej u novoj sezoni na Wembleyu pred 81.145 gledatelja, piše N1.

Uvodi dio utakmice protekao je bez velikih prilika Cityja i Arsenala, a onda su Građani imali prvu ozbiljniju priliku u 14. minuti.

Rodri se namjestio na ivici šesnaesterca, ali njegov udarac odlazi tik pored stative Ramsdalea.

Terenska inicijativa

Odgovorio je Arsenal desetak minuta kasnije. White je prošao po strani uposlio Havertza u petercu, a Nijemac u padu ne šutira baš najbolje i lako to brani Ortega, a lopta se odbije do Martinellija, kojeg blokira dobro postavljena obrana Građana.

Ekipa Mikela Artete preuzela je terensku inicijativu u nastavku. Saka se našao u dobroj prilici i izgradio sebi prostor, ali je na kraju iz dobre situacije iskosa loše zahvatio loptu i nova prilika ostala je nerealizirana.

Nastavili su igrači Arsenala dominirati u prvom poluvremenu i novu veliku šansu imao je Havretz. Nijemac se našao u prilici jedan na jedan sa golmanom Cityja, ali se odlučio na jak udarac po sredini gola, što je pročitao njemački golman.

Uspjeli su aktualni prvaci Europe osujetiti sve napade Arsenala, a onda je uslijedio lukav pokušaj Rodrija sa pola terena i malo je falilo da nadmudri Ramsdalea, koji je bio daleko od svog gola.

Guardiola izveo Kovačića

Početkom drugog dijela mogao je sastav Pepa Guardiole do vodstva, ali udarac glavom Stonesa nakon kornera pogađa prečku i spašava Arsenal.

Utakmica je ušla u mirniji period igre, a Guardiola je izveo Kovačića i Haalanda, a uveo De Bruynea i Palmera.

Zašto je Španjolac jedan od najboljih trenera, pokazao je i ovaj potez, jer je upravo dvojac donio vodstvo Manchesteru. Belgijanac je spustio glavom loptu talentiranom dvadesetjednogodišnjaku, a Englez majstorski matira Ramsdalea.

Dobili su krila nogometaši Cityja nakon gola, pa su ubrzo krenuli u ofanzivu i stvorili dvije dobre prilike. Međutim udarce Fodena i Rodrija obranio je Ramsdale i ostavio Arsenalu nadu za poravnanje.

Glavni sudac meča Stuart Attwell produžio meč za osam minuta, ali igralo se mnogo duže.

Leandro Trossard je šutirao u 11. minuti sudačke nadoknade, a lopta se odbila od Akanjija i završila iza leđa Ortege za 1:1. Pobjednika su odlučivali na kraju penali.

Odegaard je prvi izveo penal za Arsenal i bio precizan. S druge strane prečka je spriječila De Bruynea da izjednači u penal seriji.

Poveli su Topnici 2:0 u seriji nakon sigurne realizacije Trossarda. Prvi gol Cityju donio je hladnokrvno Bernardo Silva.

Nisu griješili Artetini momci ni u trećoj seriji, Saka je poslao loptu u jednu stranu, a Ortega je otišao u drugu. Treći izvođač penala za City bio je Rodri, ali Ramsdale je pročitao Španjolca i obranio.

Kopirati
Drag cursor here to close