Talijanski izbornik

Antonio Conte sve bliže Chelseaju

Sport / Nogomet | 26. 02. 2016. u 10:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema tvrdnjama talijanskih medija, londonski Chelsea je pronašao trenera za narednu sezonu, a to je Antonio Conte. Očekuje se da će aktualni izbornik Italije i klub sa Stanford Bridgea u narednih desetak dana potpisati trogodišnju suradnju, prenosi Agencija Anadolija.

Sky Italy navodi da su pregovori Conteovih agenata i Marine Granovskaiae, direktorice Chelsea, koji nastoji pronaći dugoročno trenersko rješenje od naredne sezone, počeli.

Isti izvor navodi da su prvi razgovori protekli pozitivno, te kako se očekuje da će do kraja ovog ili početkom sljedećeg mjeseca Conte i Chelsea službeno dogovoriti svoju suradnju.

Jedini konkurent talijanskom izborniku za dolazak na klupu londonskog kluba je Argentinac Diego Simeone, koji trenutno sa velikim uspjehom vodi Atletico Madrid. Ipak, Conte je u prednosti jer Chelsea za njega ne bi morao platiti obeštećenje, jer mu ugovor sa Nogometnim savezom Italije ističe na kraju EURO 2016 u Francuskoj, dakle 10. srpnja ove godine. Za razliku od njega, Simeone ima čvrst ugovor sa Atleticom do 2020. godine.

Guus Hiddink, koji je u prosincu prošle godine na klupi ''plavaca'' zamijenio Josea Mourinha odmah je dao do znanja da će voditi ekipu samo do kraja sezone. Ukoliko Conte postigne dogovor sa Chelseajem postat će deseti trener u eri ruskog milijardera Romana Abramovicha, koji je klub kupio 2004. godine od Kena Batesa.

Kopirati
Drag cursor here to close