Real Madrid

Ancelotti: Joselu prvi, onda Modrić i Vini

Upitan na konferenciji za medije koji je redoslijed izvođača jedanaesteraca, Ancelotti je odgovorio da će to ovisiti o utakmici.
Sport / Nogomet | 01. 09. 2023. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometaš Luka Modrić, koji za reprezentaciju Hrvatske izvodi jedanaesterce, u Real Madridu će odsad biti drugi po redu izvođač kaznenih udaraca iza Joselua, rekao je u petak Realov trener Carlo Ancelotti.

Upitan na konferenciji za medije koji je redoslijed izvođača jedanaesteraca, Ancelotti je odgovorio da će to ovisiti o utakmici.

Udaraci s bijele točke

''Joselu (33) ih puca jako dobro, Modrić (37) i Vini (23) također. Ako su svi na terenu, to je redoslijed'', izjavio je Ancelotti uoči subotnje utakmice s Getafeom.

Izvođenje udaraca s bijele točke u Real Madridu postalo je problematično nakon što je ljetos iz kluba otišao napadač Karim Benzema koji ih je izvodio prošle sezone, prenosi HRT.

Napadač Vinicius Junior je u srpnju promašio jedanaesterac u pripremnoj utakmici s Barcelonom, a prije tjedan dana nije bio na terenu kada je vratar Celte srušio drugog brazilskog napadača Rodryga Goesa u kaznenom prostoru.

Ancelotti je s klupe dao uputu da najstrožu kaznu izvede Modrić, no to je ipak učinio Rodrygo (22) čiji je udarac obranio Celtin vratar pri rezultatu 0-0. Ancelotti je ljutito bacio bočicu s vodom na tlo pa kasnije izjavio da su igrači odlučili da Rodrygo puca ali da ne zna zašto.

''Možda me nisu čuli ili je došlo do nesporazuma'', izjavio je tada i poručio da će razgovarati s igračima o tome. Jude Bellingham je zabio gol za pobjedu od 1-0 čime je Real nanizao tri pobjede u početna tri kola španjolskog prvenstva.

Španjolske novine AS su kasnije izvijestile da je Modrić, inače nezadovoljan što je u sve tri utakmice ušao s klupe, prepustio udarac gotovo upola mlađem Brazilcu s kojim ima prisan, gotovo očinski odnos. Neimenovana osoba bliska Rodrygu je preko dnevnika AS poručila da se Brazilac nije samovoljno oglušio o hijerarhijski redoslijed izvođenja jedanaesteraca.

''Igrači nisu slobodni odlučivati tko će izvoditi jedanaesterce'', poručio je prije tjedan dana Ancelotti.

Odbili komentirati

U Real Madridu su nakon toga odbili komentirati događaj s promašenim penalom u Vigu i nisu htjeli reći je li Modrić namjerno prepustio izvođenje udarca.

Španjolski reprezentativni napadač Joselu i Modrić ove sezone nisu igrači udarne postave, a Viniciusa neće biti zbog ozljede oko mjesec i pol dana.

Ancelotti je poručio da protiv Getafea neće mijenjati sustav 4-4-2 koji je uveo ovog ljeta. Za očekivati je da Viniciusa zamijeni Joselu, koji je u lipnju bio precizan s bijele točke u raspucavanju jedanaesteraca protiv Hrvatske u finalu Lige nacija.

U tom raspucavanju, u kojem je Španjolska osvojila pehar, bio je precizan i Modrić.

Ancelotti u petak nije objasnio zašto Rodrygo nije među prva tri izvođača, premda ga je ranije spominjao kao mogućeg pucača.

''Rodrygo ima neuobičajenu kvalitetu koja ga čini sposobnim napraviti brojne stvari s različitih mjesta'', rekao je.

Rodrygo je u prosincu promašio s bijele točke tijekom raspucavanja jedanaesteraca u porazu Brazila od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close