Merseyside derbi

Ancelotti ciničan, Klopp oduševljen nakon pobjede Redsa

Dok je Ancelotti bio frustriran, menadžer Liverpoola Juergen Klopp imao je puno razloga biti zadovoljan nakon utakmice s Evertononom u FA kupu.
Sport / Nogomet | 06. 01. 2020. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: DAZN / Curtis Jones pamtit će ovu utakmicu čitavoga života

Everton je poražen u gradskom derbiju u okviru trećeg kola FA kupa od Liverpoola rezultatom 1:0. Ono što mnogo više treba brinuti Carla Ancelottija je činjenica da su polovinu igrača Redsa činili izuzetno mladi igrači.

Liverpool je u Merseyside derbiju slavio praktično s B timom, a evo što je rekao Talijan na klupi Evertona.

"Možda sljedeći put izvedem devet igrača do 12 godina, pa ćemo valjda bolje proći", odgovorio je Ancelotti na pitanje jednog novinara o pet startera Liverpoola do 22 godine.

"Nije bilo loše prvo poluvrijeme, imali smo priliku dati gol, i taj promašaj utjecao je na drugo poluvrijeme, koje je bilo loše. Znali smo da će Liverpool izvesti neke nove igrače, odmoriti glavne igrače, ali poraz je uslijedio jer nismo bili sposobni zadržati intenzitet u drugom poluvremenu. Izgubili smo dosta energije i samopouzdanje, nismo uspjeli zadržiti istu ideju kao u prvom dijelu", izjavio je Ancelotti.

Foto: Bild / Klopp i njegovo zimsko pojačanje, Japanac Minamino

S druge strane, menadžer Liverpoola Juergen Klopp imao je puno razloga biti zadovoljan nakon utakmice s Evertononom u FA kupu.

Mlađi sastav "Redsa" odnio je pobjedu sjajnim golom 18-godišnjeg Curtisa Jonesa, a na debiju se sjajnim pokazao Takumi Minamino, pojačanje iz Salzburga.

"Super, izvanredno. Baš onakav igrač kakvog smo željeli", prokomentirao je Klopp izdanje mladog Japanca.

"Vaš prvi susret u timu koji ne poznajete, koji već ima svoju postavku, zbog čega vam je još teže. I onda pokažete sjajno razumijevanje, izuzetan stav, odlično predvođenje napada... Nije izgledao umorno, ali trudili smo se poštediti ga što više", rekao je Klopp.

Kopirati
Drag cursor here to close