krizni sastanak

Ancelotti bi po slijetanju u München mogao dobiti otkaz

Sport / Nogomet | 28. 09. 2017. u 11:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlo Ancelotti je sa svojom nogometnom filozofijom na sinoćnjoj utakmici Lige prvaka protiv PSG-a doveo slavni bavarski klub na vrlo niske grane, pretrpjevši jedan od najbolnijih poraza u novije vrijeme.

Postavljanje igre, odabir igrača za startnih 11, kao i taktika da nema nikakve taktike, vrlo brzo je pročitano od strane dinamičnog pariškog sastava. Bayern je bio prespor u napadu, a nekoliko šansi koje su generirali u prvom poluvremenu nisu im donijele izjednačenje. Nakon drugog gola PSG-a (Cavani, 31.), bilo je jasno da Bayern nema što tražiti na Parku prinčeva.

Ljudi koji u Bayernu donose odluke oko podneva su iz Pariza poletjeli za München, a Bild piše kako će krizni sastanak biti održan odmah nakon slijetanja u zračnu luku "Franz Josef Strauss". Iako je i Herr Carlo s njima u zrakoplovu, još uvijek na sjedalu 2D, njegova je sudbina iznimno neizvjesna u ovome trenutku.

Direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge (62) i sportski direktor Hasan Salihamidžić nisu željeli davati izjave u vezi s trenerom uoči polijetanja, ali je Rummenigge nakon utakmice jasno kazao kako sve treba detaljno analizirati i vidjeti tko je za što odgovoran.

Bude li Ancelotti otpušten, klupu Bayerna privremeno će preuzeti njegov dosadašnji pomoćnik Willy Sagnol (40). Ovaj bivši igrač Bavaraca, koji je od 2014. do 2016. trenirao francuski Girondins Bordeaux, ljetos je priključen stručnom stožeru, po izričitoj želji uprave kluba.

U Münchenu se nagađa kako bi Ancelottija mogao naslijediti Thomas Tuchel (44), kojega Rummenigge iznimno cijeni. Jednako tako i predsjednik kluba Uli Hoeneß (65) ima visoko mišljenje o Tuchelu, a to bi značilo da na klupu Bayerna ponovno sjeda jedan njemački trener.

Ancelotti s druge strane navodno ima ozbiljnu i financijski vrlo privlačnu ponudu iz KIne i ne bi olako želio propustiti veliki novac koji mu je ponuđen. Stoga prijevremeni raskid ugovora talijanskog stručnjaka s Bayernom ne bi bilo nikakvo iznenađenje.

Kopirati
Drag cursor here to close