QSI i dalje sve kontrolira

Amerikanci kupili udio u PSG-u

Financijski detalji nisu objavljeni, ali je Financial Times izvijestio da će Arctos kupiti 12.5 posto udjela što PSG procjenjuje na četiri milijarde eura.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2023. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka grupacija privatnog kapitala Arctos Partners stekla je manjinski obični dionički udio u francuskom prvaku Paris Saint-Germainu, objavio je pariški klub.

PSG je rekao da će Arctosovo ulaganje ići prema rastu klupskih operacija i poduprijeti njihove inicijative za gradnju stadiona i trening centra. Financijski detalji nisu objavljeni, ali je Financial Times izvijestio da će Arctos kupiti 12.5 posto udjela što PSG procjenjuje na četiri milijarde eura.

Qatar Sports Investments (QSI), koji je kupio PSG 2011., i dalje će imati punu kontrolu nad klubom i njegovim odlučivanjem. Arctos će biti vlasnik bez kontrole i neće imati nikakav utjecaj na bilo kakva sportska pitanja na terenu.

"Kao klub i institucija, ulazimo u sljedeću uzbudljivu fazu rasta i razvoja PSG-a, kako na terenu tako i izvan njega – koja se temelji na dugoročnim ambicijama i postizanju izvrsnosti u svemu što radimo," predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi stoji u priopćenju.

PSG je osvojio devet naslova Ligue 1 otkako je QSI preuzeo klub, a ove sezone nakon 14 utakmica imaju četiri boda prednosti na ljestvici.

Prošlog mjeseca, tim Formule 1 Aston Martina također je izvjestio o ulaganju Arctosa u zamjenu za manjinski udio vrijedan 1.26 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close