Postignut dogovor

Američki investitori za 140 milijuna eura preuzimaju Swansea

Sport / Nogomet | 02. 06. 2016. u 08:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Swansea City, jedini premierligaški klub iz Walesa, za 110 milijuna funti (oko 141,65 milijuna eura) preuzet će američki biznismeni Jason Levien i Steve Kaplan , nakon što su sve zainteresirane strane postigle dogovor, javlja Agencija Anadolija.

Poslije skoro 12 mjeseci pregovora svi pravni dokumenti su pripremljeni i svi koji su uključeni u ovaj posao dobili su ugovore na potpisivanje, navode britanski mediji.

Očekuje se da će dva nova većinska vlasnika Swanseaja početkom sljedećeg tjedna doći u London kako završili test Premier lige za vlasnike i direktore. Test bi mogao potrajati i desetak dana, što znači da bi konačna ratifikacija kupovine 60 posto udjela u Swanseaju trebala biti završena do 10. lipnja.

Dogovor je vrijedan 110 milijuna funti, a investitori bi trebali uložiti između 30 (38,65 milijuna eura) i 50 milijuna funti (oko 64,4 milijuna eura) u stadion "Liberty", centar za treniranje i ekipu.

Smatra se da će Supporter's Trust, koji ima više od 21 posto udjela u klubu ostati drugi najveći dioničar, a da će Huw Jenkins ostati predsjednik kluba.

Levien je vlasnik DC Uniteda, kluba koji nastupa u američkoj Major Soccer League i bivši je izvršni direktor NBA tima Memphis Grizzlies. Kaplan je manjinski vlasnik Grizzliesa, a prema pisanju američkih medija dugogodišnja želja mu je da posjeduje profesionalni sportski klub.

Kopirati
Drag cursor here to close