Amateri, ali dok ne počne boks!

Igrač Kerim istukao suca Sameta: Makljaža u njemačkom nogometu!

Kerim Kücük u jednome je trenutku ušao u momčad Asterlagena, ali je zaradio crveni karton, što je za ekipu domaćina značilo već drugo isključenje na utakmici. A onda im je ''puknuo film'' i krenuli su u lov na suca Sameta Alpaydina.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2019. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Nesretni sudac imao je tek 30 kg prednosti...

Samet Alpaydin je nogometni sudac koji pravdu dijeli u nižim rangovima natjecanja, a Kerim Kücük je nogometaš koji igra za jedan od nižerangiranih klubova. Kerim je u nedjelju nokautirao Sameta, ali nije se to dogodilo u ''ležernoj'' Turskoj, nego u ''uređenoj'' Njemačkoj.

Alpaydin dijelio je pravdu na utakmici između TuS Asterlagena (Duisburg) i SV Büderichera (predgrađe Düsseldorfa), a ishod utakmice određivao je koji će klub prijeći u viši rang natjecanja, odnosno iz B u A diviziju tog okruga.

Kerim Kücük u jednome je trenutku ušao u momčad Asterlagena, ali je zaradio crveni karton, što je za ekipu domaćina značilo već drugo isključenje na utakmici. A onda im je ''puknuo film'' i krenuli su u lov na suca Sameta Alpaydina.

Kücük je nokautirao suca, a batine je dobio i jedan njegov pomoćnik.

"Glavni sudac je udaren u lice, a njegov pomoćnik karate potezom srušen na tlo. Od naših igrača udaren je Jan Busch. Pokušali smo zaštititi suca", kazao je Stefan Tebbe, trener Büdericha.

Šef sudačke asocijacije u tom rangu natjecanja Jakob Klos u šoku je kazao kako su neki od sudionika izgreda pokazali najviši stupanj asocijalnog ponašanja.

Foto: Bild / Ako se ne potučeš, nisi ništa radio...

Samo zahvaljujući policijskoj zaštiti, nogometaši Büderichera dočepali su se svlačionice. Oba napadnuta suca završila su u bolnici.

Zanimljivo je da je domaći tim u trenutku izbijanja tučnjave vodio rezultatom 3:0.

"Imali smo sjajnu atmosferu koju je stvaralo naših 350 navijača, a onda su se dogodile tako ružne stvari. Odgovorni za ove mučne scene trebaju biti najstrože kažnjeni, a ja bih predložio da to budu doživotne zabrane", kazao je Tugay Yilmazer, trener TuS Asterlagena.

Domaći klub se putem Facebooka ispričao za nemili događaj.

Nisu ovakvi izgredi i tučnjave nikakve iznimke u njemačkom nižerazrednom nogometu, zbog čega se sve manje mladića opredjeljuje za sudački poziv. ZDF navodi kako je broj sudaca 2008. godine bio 9.000, a 2017. prijavilo ih se tek 6.000.

Kopirati
Drag cursor here to close