Zvanično na klupi Rođenih

Amar Osim preuzeo Velež

"Ovaj klub ima perspektivu. U zadnje tri godine je napravljen ogroman pomak, ali to nije dovoljno, treba cilj da bude da klub ostvari u ovoj državi ono što je ostvario u onoj državi" između ostalog je rekao Osim po dolasku.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2022. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od subote Velež otvara novu stranicu. Nakon skoro tri godine koliko je momčad vodio Feđa Dudić, sada je tu zvanično novi trener, Amar Osim koji je potpisao ugovor na godinu dana. Tako je ozvaničen svakako jedan od zvučnijih trenerskih transfera u posljednjih nekoliko sezona u Premijer ligi.

Osim je od trenutka kada je krenula potraga za trenerom imao najveće izglede, tek je bila dilema kako će izgledati njegov stručni stožer. Na kraju se Osim odlučio za svoj provjereni tim u kojem su dugodišnji suradnici Almir Memić i Adin Mulaosmanović. Prema najavama u stručnom stožeru će ostati kao pomoćni trener Avdo Kalajdžić, dok će treneri golmana i dalje biti Nenad Melher i Benjamin Tipura. Novo lice bi trebao biti kondicioni trener Dževad Sarić.

Osim je od 2001. godine zvanično u trenerskim vodama, jednu sezonu je radio u Japanu (JEF United Chiba), jednu u Kataru Al Kharaitiyat (Katar). Sve ostalo vrijeme je proveo na kklupi Željezničara kojeg je napustio u travnju prošle godine. Sa Željezničarom je osvojio pet titula prvaka i četiri kupa, odnosno jedan Superkup, pa je najtrofejniji trener u BiH.

"Ovaj klub ima perspektivu. U zadnje tri godine je napravljen ogroman pomak, ali to nije dovoljno, treba cilj da bude da klub ostvari u ovoj državi ono što je ostvario u onoj državi. Na tom putu ću dati svoj doprinos onoliko koliko mi se omogući sa iskustvom koji imam iz nekog kluba koji je neću reći veći, ali je malo više postigao u tom nekom segmentu. Pomoću klubu da se dalje razvije", rekao je Osim nakon dolaska u Mostar.

Video: Amar Osim u Veležu 

.

Kopirati
Drag cursor here to close