Na posudbi u Interu

Alexis Sanchez: Ponovno sam se zaljubio u nogomet

''Ako se ne varam, Inter nije ništa osvojio sedam ili osam godina. Bilo je to opet pronalaženje moje ljubavi prema nogometu, zajedno sa željom da nešto osvojim s ovakvim klubom'', istaknuo je Sanchez.
Sport / Nogomet | 01. 10. 2019. u 13:45 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čileanski nogometaš Alexis Sanchez izjavio je da ga je Inter natjerao da se ponovno zaljubi u nogomet i da želi osvojiti Ligu prvaka.

Sanchez je proteklog ljeta završio mizernih 18 mjeseci u Manchester Unitedu i došao na posudbu u milanski klub, a proteklog vikenda je i postigao prvi pogodak za Inter.

U razgovoru za internet stranicu Europske nogometne federacije (UEFA) uoči susreta s Barcelonom u srijedu navečer Sanchez je istaknuo:

''Kod kuće su veoma jaki, na Campu Nou imaju dodatnu sigurnost u svoju igru. Ukoliko stvorimo jednu ili dvije prilike ne smijemo ih propustiti. Igrao sam tamo s Unitedom i propustili smo tri ili četiri čiste prilike. Ako želite pobijediti Barcelonu, ne smijete propuštati prilike''.

Foto: Getty Images / Alexis Sanchez

Sanchez je naglasio da je u Inter stigao jer je od ranije poznavao trenera i neke od igrača, ali i zbog činjenice da mu se čini da klub priprema velike stvari u budućnosti.

''Dolazak u Inter za mene je pomalo bio kao ponovno zaljubljivanje u nogomet. Ako se ne varam, Inter nije ništa osvojio sedam ili osam godina. Bilo je to opet pronalaženje moje ljubavi prema nogometu, zajedno sa željom da nešto osvojim s ovakvim klubom. Svaki igrač želi osvojiti Ligu prvaka. U njoj igrate da biste je osvojili, a ne samo da biste se natjecali. Igram da je osvojim. To je lijep osjećaj za bilo kojeg igrača, a Inter mora ponovno biti uzbuđen što igra u Ligi prvaka'', zaključio je 30-godišnji čileanski reprezentativac.

Sanchez je tijekom karijere igrao za Cobrelou Udinese, Colo-Colo, River Plate, Barcelonu, Arsenal i Manchester United. Za reprezentaciju Čilea, s kojom je dva puta osvajao Copa Americu, odigrao je 131 utakmicu i postigao 43 pogotka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close