Bez poraza na domaćem terenu

Alaves preokretom srušio Valenciju i skočio na četvrto mjesto

Alaves je ovom utakmicom produžio niz bez domaćeg poraza na devet utakmica uz pet pobjeda i četiri remija.
Sport / Nogomet | 06. 01. 2019. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 18. kola španjolskog nogometnog prvenstva Deportivo Alaves je pobijedio Valenciju sa 2-1 skočivši na četvrto mjesto Primere, dok je Huesca istim rezultatom porazila Real Betis upisavši tek drugu pobjedu ove sezone.

Valencija je povela u 14. minuti golom Dani Pareja, no samo šest minuta kasnije izjednačio je Borja Baston. Do potpunog preokreta došlo je u posljednjim trenucima prvog dijela kada je Tomas Pina doveo domaćine u vodstvo. U nastavku susreta 'šišmiši' su pokušali izjednačiti, ali nisu uspjeli.

Alaves je ovom utakmicom produžio niz bez domaćeg poraza na devet utakmica uz pet pobjeda i četiri remija. Jedini klub koji poput Alevesa ove sezone na domaćem terenu nema niti jedan poraz je Atletico Madrid koji je upisao sedam poraza i dva remija, javlja Hina.

Video: Golovi i izgledne prilike s utakmice Alaves - Valencia

U drugom susretu večeri Huesca je porazila Real Betis sa 2-1. Huesca je otvorila sezonu pobjedom protiv Eibara (2-1), a potom nanizala čak 16 utakmica bez pobjede. Seriju je napokon prekinula protiv Betisa premda su gosti poveli golom Arnalda Sanabrije iz kaznenog udarca u 55. minuti. Izjednačio je David Ferreiro u 74. minuti, a šest minuta kasnije euforiju na stadionu El Alcoraz izazvao je Christian Rivera golom za pobjedu Huesce.

U prvoj utakmici subotnjeg programa 18. kola Rayo Vallecano je kao gost svladao Valladolid sa 1-0 (1-0), a hrvatski napadač Duje Čop igrao je za domaće od 63. minute.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Alvaro Medran već u 1. minuti. Čop je u 87. minuti izborio kazneni udarac za Valladolid nakon što ga je prekršajem zaustavio gostujući stoper Ba, no udarac Michela s bijele točke zaustavio je vratar Raya Dimitrievski.

U nedjelju su na programu susreti Eibar - Villarreal, Sevilla - Atletico, Real M. - Real S. i Getafe - Barcelona, dok će kolo u ponedjeljak zaključiti Celta - Athletic, javlja Hina.

Na ljestvici vodi Barcelona sa 37 bodova, Atletico Madrid je drugi s tri boda manje, a treća je Sevilla sa 32 boda. Alaves je četvrti sa 31 bodom, dok Real Madrid na petoj poziciji ima 30 bodova.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close