Dijamant

"Ako razmišljaš o tome što su postigli oni prije tebe, bolje da ne ideš nigdje"

"Ako odeš u neki klub i počneš razmišljati o tome što su sve napravili oni koji su ovdje bili prije tebe, onda ti je bolje da ne ideš nigdje. Da sam samo na tren razmislio mislim da nikada ne bih došao u Inter".
Sport / Nogomet | 27. 01. 2022. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Džeko je u velikom intervjuu za Corriere della Sera govorio o svojoj karijeri, razlozima odlaska z Engleske, suradnji s trenerom Inzaghijem kojeg poznaje jako dugo i s kojim je igrao.

Džeko, trenutačno igrač talijanskog prvaka Intera, stigao je kao zamjena za moćnog Romelua Lukakua i to u sezoni u kojoj milanski klub želi obraniti titulu prvaka.

Džeko se pokazao kao pun pogodak nakon odlaska Lukakua. Osvojili su talijanski Superkup, a bh. napadač upravo je na početku sezone briljirao u Serie A. Naime, ukupno je zabio 12 golova od čega devet u Serie A (upisao je i osam asistencija!). I što je najvažnije, Inter i kada on ne zabija golove - ali radi razliku na terenu i radi suigrače boljima - pobjeđuje i drži prvo mjesto na ljestvici.

Zbog velikog iskustva i individualne kvalitete nije osjećao pritisak jer su od njega svi očekivali da popuni prazninu zbog odlaska Lukakua u Chelsea za 115 milijuna eura.

"Ako odeš u neki klub i počneš razmišljati o tome što su sve napravili oni koji su ovdje bili prije tebe, onda ti je bolje da ne ideš nigdje. Da sam samo na tren razmislio mislim da nikada ne bih došao u Inter. Znam što mogu dati i sve ovo što radim u ovoj sezoni me nije iznenadilo", kazao je za tiražni list Corriere della Sera bh.kapetan - koji je u Inter stigao besplatno.

Time je poslao jasnu poruku navijačima da nisu trebali brinuti kada je stigao u klub u veteranskim godinama. Uostalom, usprkos tome što je u 36. godini života još uvijek igra na visokoj razini i ako Inter obrani titulu svakako će biti jedan od zaslužnijih za taj uspjeh.

Otkrio je kako je zaista ima ponudu Antonia Contea iz Chelseaja, ali nije se želio vratiti u Englesku.

Dotakao se i odnosa s trenerom Simoneom Inzaghijem kojeg poznaje jako dugo i s kojim je igrao.

"Znate, njega još uvijek gledam kao suigrača. Moram reći kako se jako dobro snašao u trenerskom poslu i to je dobro. Ima 25 igrača i nikada ne mogu svi biti sretni, ali pokušava biti iskren prema svima. Na terenu se zabavljamo i uživamo zahvaljujući njemu. Zadržao je Conteovu bazu, ali je isto tako promijenio mentalitet igrača", dodao je Džeko.

Osvrnuo se kratko i na Manchester City te je otkrio pravi razlog zašto je napustio taj klub iako je imao 3-godišnji ugovor.

"Imao sam 30 godina i bio sam u najboljem trenutku karijere, a nikako nisam želio biti na klupi. Tako sam odabrao Romu. Englesku sam napustio iako sam imao trogodišnji ugovor, a razlog je jer se nisam slagao s trenerom Manuelom Pellegrinijem", otkrio je Džeko.

"I nimalo ne žalim zbog svoje odluke iako u Romi nisam uspio osvojiti trofej u tih šest prekrasnih godina", kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close