Jakov među Kopljanicima

Ajax doveo hrvatskog stopera, ali se ne preziva Šutalo

Jakov Medić novi je igrač Ajaxa. Klub iz Amsterdama doveo je 24-godišnjeg hrvatskog stopera iz St.Paulija za 3 milijuna eura, a ugovor je potpisan na pet godina.
Sport / Nogomet | 06. 08. 2023. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Dinamo u nekoliko navrata odbio ponude amsterdamskog kluba za Josipa Šutala, Nizozemci su se okrenuli drugom rješenju. Doveli su manje poznatog hrvatskog braniča Jakova Medića iz njemačkog drugoligaša St. Paulija.

Medić se na početku karijere nije uspio nametnuti u hrvatskim klubovima, otišao je u njemački Nurnberg, zatim Wehen, a pravu igračku renesansu doživio je u St.Pauliju, za kojeg je u dvije godine nastupio 65 puta, a postigao je i 8 pogodaka uz 2 asistencije.

Medića se nakon sjajnih igara u Zwiti dovodilo u vezu s nekoliko bundesligaša, ponajprije je u igri bio Stuttgart, ali očito je Ajax bio najkonkretniji.

"Nevjerojatan osjećaj, još sam uzbuđen. Sretan sam i ponosan što sam dio ovako velikog kluba. Svi znaju za Ajax, za legende koje su igrale u klubu. Ne mogu vjerovati... Rekao sam: 'Ako je moguće, idem.' Volim pokazati emociju na terenu. Potpuno sam drugačiji nego u privatnom životu'', izjavio je Medić.

Iako je Ajax sada doveo mladog, ali iskusnog hrvatskog stopera, postavlja se pitanje je li on zaista pojačanje za prvu momčad, obzirom na njegovu tržišnu vrijednost i činjenicu da je igrao u drugom razredu njemačkog nogometa.

Naravno, još to ne znači da Nizozemci odustaju od Josipa Šutala, ali im je 25 milijuna, koliko navodno traži Dinamo, ipak previsok iznos transfera.

Sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat viđen je u dva navrata ispred Maksimira, ali se, očito, (još) nije uspio dogovoriti...

Medićeva karijera

Medić je karijeru započeo u Hrvatskom dragovoljcu, pa je preko Zagreba, Istre, Lučkog i Vinogradara 2018. godine otišao u Njemačku. 

U Nürnbergu je prvu sezonu odigrao u njihovoj drugoj momčadi, u četvrtom rangu njemačkog nogometa.

Nakon toga je prešao u Wehem-Wiesbaden, gdje se u prvoj sezoni, igrajući drugu ligu, nije nadobivao minuta, no nakon ispadanja postao je standardan u trećoj i pobudio interes boljih klubova.

2021. godine tako je prešao u St. Pauli i odmah se ustalio u prvoj postavi te su iza njega dvije vrhunski odigrane sezone, što je i dovelo do ovog transfera.

U rujnu će Medić napuniti 25 godina i možemo reći da je uistinu najbolji nogomet tek pred njim, a prakticirat će ga u jednom od najvećih klubova Europe.

Medić je rođen u Zagrebu, ali otac mu je rodom iz Hercegovine. U jednom ranijem intervjuu je izjavio kako još nije siguran bi li prihvatio poziv izbornika BiH, ali ne isključuje tu opciju.

Bude li imao minute u Ajaxu, gotovo je sigurno da će ga uskoro kontaktirati i HNS i NS/FS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close