Optimizam na Koševu

Ahmetović: Uvijek smo vjerovali da se možemo približiti Zrinjskom

Sport / Nogomet | 04. 12. 2016. u 15:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu su godinu zaključili petom uzastopnom pobjedom koja ih je vratila na minus četiri u odnosu na vodeći Zrinjski. 

Optimizma im glede proljetne kampanje, jasno, ne nedostaje. 

“Zasluženo smo pobijedili dobrog protivnika u meču koji se igrao po katastrofalnom terenu. Dali smo svoj maksimum, svi igraču su pokazali želju, zalaganje i borbenost, što nam je donijelo pozitivan rezultat. Imali smo veliki bodovni zaostatak za Zrinjskim, ali sada možemo mirno otići na pauzu”, rekao je dvostruki asistent Haris Duljević

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš - još zadovoljniji. 

“Zadovoljan sam svim segmentima ige. Mislim da smo zasluženo pobjedili i pokazali da smo u sjajnoj formi, a još je sve to ljepše ostvariti pred našom publikom”, rekao je Janjoš koji nije želio govoriti o eventualnim promjenama u igračkom kadru na polusezoni.

Istaknuo je da slijede podrobne analize, te da će prozivka igrača biti obavljena 11.siječnja, nakon čega Bordo tim počinje s opsežnim pripremama za drugi dio sezone u koji ulazi s najvećim ambicijama.

Strijelac prvog pogotka za Sarajevo Mersudin Ahmetović naglašava da je bilo samo pitanje trenutka kada će Sarajevo dati gol.

“Bili smo bolji protivnik i samo je bilo pitanje vremena kada ćemo povesti, a potom i privesti meč kraju bez većih problema.”

“Uvijek smo vjerovali da se možemo približiti Zrinjskom,nogomet se igra do posljednje utakmice i posljednjeg minuta. Ambicije Sarajeva su uvijek najviše i takve će biti i do kraja ove sezone”, zaključio je ofenzivac Bordo tima. 

Premijer liga, 18. kolo
Vitez: Vitez – Zrinjski 0:1
Subota
Sarajevo: Olimpic - Metalleghe-BSI 0:2
Sarajevo: Željezničar - Čelik 1:0
Tuzla: Sloboda - Krupa 2:1
Nedjelja
Sarajevo - Radnik 2:0
Široki Brijeg - Mladost (16.00)

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close