Željo protiv Krupe

Adžem: Protiv Krupe moramo dati maksimum da osvojimo bodove

Sport / Nogomet | 15. 09. 2017. u 11:10 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara u nedjelju na Grbavici dočekuju ekipu Krupe u susretu osmog kola Premijer lige BiH.

U Željezničaru su optimistični uoči ovog susreta koji dočekuju u dobrom raspoloženju. Iako očekuju težak meč, vjeruju da mogu doći do pobjede.

''Krupa je izuzetno kvalitetan protivnik, vodi ih izuzetno dobar trener kojeg cijenim. Imaju kontinuitet u radu što se vidi kroz njihove igre. Primaju malo golova, a u zadnje vrijeme počeli su ih i postizati. Imaju nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača i morat ćemo biti maksimalno koncentrirani i maksimalno spremni za borbu kako bi bodovi ostali na Grbavici'', rekao je trener Željezničara Admir Adžem.

Željezničar u nedjelju slavi 96. godišnjicu postojanja, što će biti dodatni motiv za igrače sarajevskog premijerligaša.

''U nedjelju naš klub slavi rođendan i jako bismo voljeli da navijačima podarimo pobjedu. No, za to će nam i oni biti potrebni'', ističe Adžem, koji u nedjelju neće moći da računa na nekoliko povrijeđenih i suspendiranih igrača.

''Imamo dosta problema, nekoliko igrača je van stroja zbog kartona i povreda. No, ovi što budu na raspolaganju bit će spremni taktički i fizički da odgovore zadatku. Sve sam zadovoljniji onime što pokazuju na treningu'', naglasio je.

Branič Željezničara Daniel Graovac također je uvjeren u pobjedu, mada očekuje težak meč.

''Igramo protiv ekipe koja zna igrati na rezultat, doći će rasterećeni jer nemaju što izgubiti. Njima je to najlakša utakmica, a za nas najteža. Bit će teško, ali ako budemo na nivou pobjeda ne bi trebala izostati'', istaknuo je Graovac.

Susret se igra u nedjelju na stadionu Grbavica u Sarajevu od 19 sati i 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close