Šumari su ponovo tu

A počeli su sa šest poraza u sedam utakmica

"Moj boravak tu je sve promijenio, moja je obitelj tu, svi zajedno smo nekako povezani, osjećamo pripadnost gradu Nottinghamu", rekao je nakon utakmice Steve Cooper, menadžer Foresta.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2022. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je 16. svibanj 1999. godine. U posljednjem 38.kolu Premiershipa, Nottingham Forest je savladao Leicester 1:0, ali je bez obzira na tu pobjedu, ostao prikovan za dno sa samo 30 osvojenih bodova. Od tada do danas su prošle su 23 godine, navijači Nottinghama su čekali, prolazili kroz težak period i na kraju kada su to možda najmanje očekivali, momčad je uspjela.

Iako je na početku sezone u prvih sedam utakmica šest puta poražena. Kada je Chris Hughton dobio otkaz, a na klupu došao Steve Cooper, činilo se kako je borba za opstanak u Championshipu realnost. Međutim, nekako kako je sezona prolazila, došle su i vrijedne pobjede u FA Cupu i popularni "Šumari" su došli do Wembleya. Stadiona na kojem su osvajali FA i Liga Kupove, Charity Shield. I da stvar bude zanimljivija, Huddersfield su savladali autogolom. Ryan Yates je pucao sa 20 metara, a lopta je na putu do gola pogodila nesretnog Levija Colwilla u koljeno prevarivši golmana Leea Nichollsa.

Huddersfield i Nottingham Forest su završili na trećem i četvrtom mjestu na ljestvici Championshipa, a potom su u polufinalu preko Luton Towna i Sheffield Uniteda izborili završni ogled na Wembleyju.Nottingham Forest se tako pridružio Fulhamu i Bournemouthu koji su direktno izborili plasman u elitni razred engleskog nogometa.

"Zaista sam zadovoljan zbog igrača i navijača. Mislim da smo igrali dobro u prvom poluvremenu. I od svih dobrih golova koje smo postigli ove sezone, došao je jedan takav u ovakvoj utakmici, ali nema veze. Uspjeli smo svi zajedno to doživjeti. Svi koji su na bilo koji način povezani s ovim klubom su to zaslužili. Moj boravak tu je sve promijenio, moja je obitelj tu, svi zajedno smo nekako povezani, osjećamo pripadnost gradu Nottinghamu", rekao je nakon utakmice Steve Cooper, menadžer Foresta.

Kapetan Nottingham Foresta Joe Worrall je dodao:

"Tako sam ponosan na igrače, na osoblje, na navijače. Bili smo fantastični cijelu sezonu i stvarno nismo imali sreće što se nismo automatski plasirali u Premiership. Velika je čast biti kapetan ove momčadi. Kroz sve ove godine vidio sam ljude koji su odlazili, dolazili u klub, svi su oni nešto dali ovom klubu".

Podsjećamo, posljednjih godina finale doigravanja za plasman u Premiership smatra se "najbogatijom utakmicom" u nogometu jer promocija u viši rang osigurava više od 170 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close