Zrinjski traži pojačanja

Navijači strahuju da bliska budućnost ne donosi ništa dobro za Plemiće

Ipak su ostali bez dva vrlo važna igrača, čiji će golovi i asistencije jako nedostajati, a posebno se to odnosi na Bilbiju – autora 14 golova minule jeseni, prvog strijelca Lige.
Sport / Nogomet | 03. 01. 2019. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je službeno ostao bez najboljeg i jednog od najvažnijih igrača iz zadnje tri šampionske sezone, ali Mostarci zbog toga nisu priznali poraz u borbi za naslov – rekordni, svoj sedmi.

Idućeg tjedna, u srijedu 9. siječnja Pod Bijelim brijegom počet će s liječničkim pregledima i prvim treninzima u 2019.

Nije sigurno koja će se sve imena naći na prozivci, no zna se da na njoj neće biti Nemanje Bilbije i Ognjena Todorovića. Dva su to igrača koja su bila ključne figure kod osvajanja zadnja tri naslova prvaka Plemića.

Bilbija, koji je otišao u Koreju, jesenas je sa 14 prvenstvenih golova držao i zadržao Plemiće u vrhu, dok Todorović, koji će karijeru nastaviti u Turskoj, možda nije bio u top formi, ali Mostarci na njegovoj poziciji desnog krila baš i nemaju alternativu, odnosno morat će pronaći novog igrača. Njihove oproštajne izjave bile su nabijene emocijama, kao i komentari navijača.

" Mostar. Tri godine. Moja druga kuća. Da, moram napraviti još jedan korak, otputovati u Južnu Koreju i potpisati ugovor, ali vjerujem da će biti sve u redu", rekao je Bilbija pa dodao: Velika hvala Danku Šulenti i svim ljudima iz kluba, kao i svim igračima i trenerima s kojima sam dijelio svlačionicu. Posebna hvala navijačima. Sve smo dali i sve sam dao da budu sretni ove tri godine. Mislim da sam uspio u tome pa mogu otići punog srca i sretan, ali samo do jednog dana kada ću, vjerujem, opet obući dres ovog kluba. Hvala na svemu i sretno u drugom dijelu. Znam da titula ostaje u Mostaru.

"Iza mene su četiri najljepše godine u karijeri zbog čega Mostar i Zrinjski zauvijek ostaju u posebnom dijelu mog srca. Iako sam sretan zbog profesionalnog uspjeha, dio mene sigurno ostaje u Mostaru", rekao je Ognjen nakon što je potpisao za Osmanlispor.

"Zahvalio bih se upravi kluba na svemu što su mi pružili, a najviše se želim zahvaliti navijačima koji su me uvijek bodrili i dizali, čak i onda kada nisam bio u najboljoj formi. Svi moji golovi i asistencije su jednako njihovi koliko i moji. Jednog dana se nadam povratku, jer Mostar smatram svojim domom. Hvala na svemu. Nikad zbogom, samo doviđenja!", dodao je bivši ofenzivac Plemića.

Njihovi oproštajni govori dijelom ohrabruju. Zbog onoga ‘titula ostaje u Mostaru’ i ‘doviđenja, ne zbogom’, ali navijači strahuju da bliska budućnost ne donosi ništa dobro za Plemiće – bliska budućnost, nastavak borbe za naslov u kojoj Mostarci za vodećim Sarajevom nakon prvog dijela sezone zaostaju pet bodova, piše Dnevni list.

Ipak su ostali bez dva vrlo važna igrača, čiji će golovi i asistencije jako nedostajati, a posebno se to odnosi na Bilbiju – autora 14 golova minule jeseni, prvog strijelca Lige. U klubu vjeruju da bi njegove usluge mogao nadomjestiti netko iz društva Šovšić, Hairlahović, Bekić, Marković, no kako nitko od spomenutih igrača nije ni blizu učinkom, strah tribina donekle je opravdan.

S druge strane, bit će vrlo, vrlo važno tko će zamijeniti Todorovića, a da bismo dali odgovor na to pitanje, morat ćemo sačekati neko vrijeme – možda i do okupljanja.

Protivnici u osam kontrolnih utakmica tek će biti potvrđeni, ali plan zimskih priprema definiran je bio već krajem godine. S liječničkim pregledima i uvodnim testiranjima kreće se 9. siječnja, od 14. do 23. siječnja momčad će boraviti u Međugorju, krajem prvog mjeseca nastupit će na turniru u Gabeli (gdje uz domaćina GOŠK još sudjeluju Sutjeska i B momčad Dinama), a od 1. do 13. veljače u Medulinu. Po povratku iz Istre ostat će sedam dana do prvenstvenog gostovanja u Širokom.

Kopirati
Drag cursor here to close