Ljestvica u Zrinjskom je visoko podignuta

Žižović najavio napad na duplu krunu

"Povijest nas tjera da budemo dobri i ove sezone i da vratimo titulu u Mostar", kazao je trener HŠK Zrinjski Mladen Žižović
Sport / Nogomet | 22. 06. 2020. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plemići će se okupiti danas na svom stadionu kada će u 17:30 sati biti održana prozivka, a pola sata kasnije igrači mostarskog kluba će odraditi prvi trening u sklopu priprema za novu sezonu.

Pred početak priprema oglasio se i trener HŠK Zrinjski Mladen Žižović koji je govorio za Zrinjski TV.

"Specifična je situacija što se tiče priprema. Bili smo aktivni i prije ovoga, tek smo 1. lipnja završili s treninzima, radili smo individualno u toku pauze i sigurno da ćemo relativno spremni dočekati početak priprema. Vidjet ćemo u kakvom stanju su igrači, nadam se da će svi biti zdravi i da ćemo u dobrom raspoloženju krenuti u novu sezonu", rekao je Žižović, te se osvrnuo na plan priprema.

"Okvirni plan jeste da početni period da odradimo na našem zaista dobrom terenu. Onda ćemo se preseliti na Kupres gdje ćemo boraviti sedam dana i na kraju tih mini priprema odigrat ćemo jednu pripremnu utakmicu s Krupom u Tomislavgradu".

Žižović se dotakao i pojačanja za novu sezonu.

"Možda nije specifično za Zrinjski da toliko rotira u ovom prelaznom razdoblju, odredili smo se na takav način rada. Bit će sigurno još novih igrača koji će nas pojačati i nadamo se da će to biti u što skorijem roku. Prelazni rok traje do početka listopada i nećemo žuriti s nekim ishitrenim odlukama. Moramo biti 100% sigurni u neke igrače koji će doći. Nadam se da su ovi igrači sigurno pojačanja koji su došli".

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na kvalifikacije u Europskoj ligi nakon što je UEFA donijela odluka da će se igrati samo jedan meč.

"UEFA je donijela takvu odluku i moramo se prilagoditi tome. Sigurno da je nezgodno ako izvučemo nekoga na strani, ali mi smo favoriti jer ćemo vjerovano biti nositelji u prva dva pretkola. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo jer ćemo odigrati nekoliko utakmica u prvenstvu i nećemo imati pravo da tražimo neki alibi da nismo u nekoj dobroj formi. Bilo bi dobro kada bi utakmicu igrali u Mostaru, ali sačekat ćemo to izvlačenje i vidjet ćemo".

Žižović je na kraju poručio da su ambicije Plemića u novoj sezoni jasne.

"Ambicije Zrinjskog se znaju bez obzira tko je trener. Sigurno da idemo na duplu krunu i da pokušamo doći do minimalno trećeg pretkola u Europi. To je nešto što se uvuklo u klub u prethodnom periodu s obzirom na to da smo uvjerljivo najuspješniji kolektiv sa šest osvojenih titula. Sama ta povijest nas tjera da budemo dobri i ove sezone i da vratimo titulu u Mostar".

Kopirati
Drag cursor here to close