Derbi Prve lige

Velež na putu u Premijer ligu: Protiv Olimpika na prepunom stadionu!

Velež u ovom trenutku ima dva boda prednosti u odnosu na Olimpik i eventualnom pobjedom bi svom protivniku pobjegao na pet ...
Sport / Nogomet | 01. 09. 2018. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri pobjede, dobra igra, odlična atmosfera u i oko ekipe dodatno su podgrijale atmosferu pred subotnji okršaj Veleža i Olimpika koji bi prema najavama mogao oboriti neke rekorde kad je u pitanju posjećenost jednoj utakmici Prve lige FBiH.

Igrači, a posebno navijači s nestrpljenjem čekaju subotnji duel koji podsjeća barem svojom uveritrom na neke iz prošlosti.

Velež u ovom trenutku ima dva boda prednosti u odnosu na Olimpik i eventualnom pobjedom bi svom protivniku pobjegao na pet, što je solidna prednost, jer ipak treba uzeti u obzir činjenicu da je tek početak sezone, četvrto kolo. Uz sve to, gledajući statistiku i brojeve međusobnih duela, ona je na strani ekipe iz Sarajeva.

"Tijekom tjedna smo pričali s igračima, radimo na toj psihološkoj pripremi. Znamo da je prošle sezone bilo sličnih situacija, utakmica u kojima bismo bili pod pritiskom i baš u takvim utakmicama nismo najbolje reagirali, posebno na domaćem terenu. Očekujemo pun stadion, sjajnu atmosferu i vrlo vjerojatno neki od igrača u našoj ekipi nisu nikad igrali pred tolikim brojm gledatelja. Mislim da je za nas utakmica u Bihaću bila jedna vrsta prekretnice, jer igrali smo pred velikim brojem gledatelja, nakon prvog poluvremena smo imali problema, ali smo onda u nastavku pokazali da možemo, da možemo izdržati i pritisak, ali i da imamo kvalitetu, ističe Rahimić u izjavi za Dnevni list.

"Od početka sezone ponavljamo kako je Olimpik naš najveći konkurent i pobjeda u izravnom duelu vrijedi više od 3 boda. Naravno, ova utakmica je važna, ali će biti svaka sljedeća dok ne osiguramo povratak u Premijer ligu. Mislim da su igrači svjesni toga. Sad smo tu već dvije godine, puno je utakmica iza nas, igrači su spremni i nećemo podleći pritisku. Poznajemo ekipu Olimpika, to je iskusan sastav, kvalitetan, ali mi smo ušli u jedan pravi ritam i tako želimo nastaviti igrati i pobjeđivati, dodaje Rahimić.

U duelu protiv Jedinstva zbog ozljede nije bilo u prvoj postavi iskusnog Kuduzovića, njegov nastup je pod upitnikom, baš kao i Brazilca Brandaa.

"Brandao ima manjih problema s ozljedom, nije isključeno da utakmicu počne s klupe. Ukoliko ne bude mogao, imamo alternativu, vrlo vjerojatno će onda startati Ovčina. Slična je situacija s Kuduzovićem koji je također u jednoj fazi oporavka, njega muči prepona, ali vidjeli smo protiv Jedinstva da mogu u zadnjoj liniji igrati kao stoperski dvojac Mrgan i Zvonić tako da u njegovom slučaju imamo alternativu, mogućnost izbora", zaključio je starteg Veleža.

Tatar: U Mostar se idemo nadigravati

Olimpik je kao i Velež odradio u tri kola dva gostovanja, ali tim s Otoke nije osvojio maksimalnih devet bodova.

Dva su izgubili na startu sezone u Vitezu. Iz tabora ove ekipe poručuju kako u Mostar dolaze da se nadigravaju, vjeruju u svoju kvalitetu i pozitivan rezultat iako im nedostaje nekoliko igrača.

"Velež je veoma kvalitetna ekipa s dosta mlađih igrača koja je slavila u prve tri utakmice. Mi hendikepirani ulazimo u derbi, nedostajat će nam Karić, Bibić, Alešević i Devedžić, igrači koji mogu igrati u svakoj ekipi naše lige. U Mostar se idemo nadigravati, te da uz maksimalno zalaganje, trud i želju dođemo do pozitivnog rezultata", mišljenja je nekadašnji igrač Veleža Kerim Tatar.

Utakmica FK Velež – FK Olimik igra se u subotu od 16.30 sati na stadionu Rođeni u Mostaru.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close