Derbi kola

U zadnjih 20 utakmica Pod Bijelim brijegom i na Grbavici domaćin slavio samo sedam puta

"Uz podršku navijača imamo pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu", završio je Slišković najavu velikog derbija koji se igra u subotu u 14.30 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2018. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Da nismo dobili u Kaknju, veliki nemir bi se uselio u svlačionicu, u navijače, upravu, ali ovako sutrašnju utakmicu dočekujemo u izuzetno pozitivnom ozračju. Dobro smo trenirali i spremili se za Želju. Malo su nas poremetile vremenske nepogode, ali kako nas i sve ostale.

Izuzev Marina Galića koji je neko vrijeme izvan stroja, svi ostali su tu, pa ću imati slatke muke oko sastava za utakmicu. Dobro nam je poznata snaga protivnika, nema tu iznenađenja u postavkama, ni velikih promjena u načinu igre. Sutra će odlučivati volja, želja i htijenje. Tko toga bude imao više, imat će i veće šanse za pozitivan rezultat", kazao je Baka Slišković ma današnjoj press-konferenciji u Mostaru.

"Da treniram klub iz sredine ili dna ljestvice razmišljao bih i o tome, ali kao trener Zrinjskog isključivo idemo samo na pobjedu. S druge strane, tu je jak protivnik koji dolazi također s dvije vezane pobjede, s bodom prednosti, rasterećen i koji zna da ga ni neodlučeno niti eventualni poraz neće izbaciti iz stroja ni utrke za naslov. Očekujem otvorenu utakmicu, kvalitetnu. Nadam se da neće biti problema s terenom, da se nakon svega neće stvoriti kaljuža po kojoj se neće moći razviti igra. Dakle, sutrašnja utakmica neće odlučiti baš ništa. Liga za prvaka će biti odlučujuća, a tu su još i Široki i Sarajevo. Sve je otvoreno", kaže Slišković.

Baka je rekao riječ, dvije i o sastavu za sutra.

"Sastav isključivo određuje rad kroz protekli tjedan. Neki igrači se trude, izgaraju, neki su u boljoj, neki još nisu u formi u kojoj očekujemo da budu. Poslije današnjeg treninga izabrat ću 18 igrača za sastav a praktički pred samu utakmicu 11 koji će istrčati na teren. Ono što mogu reći da će zadnja linija ostati ista, a promjene se mogu očekivati u sredini i prema naprijed."

Na pitanje o sjajnoj Željinoj seriji, te je li ga ona iznenadila, Baka je rekao:

"Više me iznenadila naša loša serija, nego njihova pozitivna. Da je mi nismo imali, prednost od 4-5 bodova bila bi na našoj strani. Željezničar je u međuvremenu igrao svojim tempom, igrao odlično i zasluženo su tu gdje jesu. No ne gledamo mi njih, nego sebe. Trudit ćemo se biti kvalitetni i samo o nama ovisi kolika će i hoće li biti Željine prednosti pred ovu Ligu za prvaka. Mi u preostala dva kola računamo na maksimalni učinak i samo s tim pristupom možemo računati na titulu."

Ipak, pričao je Slišković o najznačajnijim karakteristikama protivnika.

"Imaju sjajnih igrača prema naprijed. Izdvojio bih Zakarića koji igra sjajnu sezonu. Srednji red im je jako čvrst, a mislim da im je zadnja linija najslabija karika i tu ćemo tražiti svoju šansu. Isto tako i oni znaju naše vrline i mane. Nećemo ih podcijeniti, kao ni oni nas. Baš sinoć sam gledao neke statistike iz posljednjih 10 godina, praktički je sve izjednačeno od broja pobjeda, te neodlučenih ishoda. Uz podršku navijača imamo pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu", završio je Slišković najavu velikog derbija koji se igra u subotu u 14.30 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Statistika

Zrinjski ima tri igrača koji su igrali za željezničar, Sarajlije petoricu koja su nosila dres sa lentom, no osim što to znači da se dobro znaju, što nam taj podatak još govori.

Ne previše, posebno uzevši u obzir da svi ne uživaju u baš velikoj minutaži.

Vjerodostojniji su neki drugi statistički pokazatelji, kao primjerice podatak da je u zadnjih dvadeset utakmica Pod Bijelim brijegom i na Grbavici domaćin slavio samo u sedam njih.

Pritisak domaćinstva, donekle i oprez zbog velikog uloga činio je svoje, a mogao bi i u subotu. Nadalje, povijest nas uči još nečemu. Da je u ovoj fazi prvenstva rano, prerano donositi zaključke tipa 'pobjednik derbija bit će prvak'. Na to zaboravite. Jer Zrinjski je prošle sezone ispustio plus 11 u odnosu na Željezničar pa u zadnja tri kola nadoknadio minus 4 i odnio drugu vezanu, ukupno petu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

I ove je sezone, kako piše Dnevni list, mostarski tim imao plus 8 ispred Plavih, a sada je u podređenom položaju, to što Zrinjski ima 4 boda više nego nakon 20. kola prošle sezone trenutno ne znači previše, jer Željo je u istom razdoblju za 9 bodova uspješniji nego prošle sezone.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close