OPAP Arena

Tko neće izdržati, Velež ili AEK?

Kada putujete u Grčku, znate kako bila kakva prednost nije nikakva garancija.
Sport / Nogomet | 28. 07. 2021. u 13:14 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici AEK-u su dogodilo ono što se obično događa takvim momčadima u takvom trenutku, u prvoj službenoj utakmici sezone. Određena doza podcjenjivanja protivnika koji je posebno raspoložen, željan nadigravanja, hrabar. I sada je tu revanš u kojem Velež brani gol prednosti. Međutim, kada putujete u Grčku, znate kako bila kakva prednost nije nikakva garancija. Jer jednostavno je to tako, ali naravno niste bez šansi. AEK i njihov trener Milojević su našli pod velikim pritiskom medija.

AEK pritiskom medija

Novinari koji prate ovu momčad su ostali zatečeni činjenicom da baš Milojević nije skoro ništa mijenjao u postavi na Grbavici u odnosu na posljednju kontrolnu utakmicu protiv Apollona. Da su neki igrači dobili priliku tek u nastavku i da je ekipa relativno lako pala gledajući ukupni dojam. I dalje se u Grčkoj podrazumijeva prolazak AEK-a s tim što se traži puno bolja igra i po mogućnosti uvjerljiva pobjeda.

- Propala noć na premijeri službene sezone popraćena razočaravajućim nastupom. Ovo je kraj ... Ne trebamo uljepšavati situaciju da bismo opravdali poraz od određenog protivnika. Jer to jednostavno ne možemo uraditi kada je u pitanju ovaj rezultat za AEK, kada je cilj pobjeda. Samo pobjeda ne i neriješeno. Bila je to jedna od onih noći koju proživljavamo iz godine u godinu. Svakodnevni život AEK-a očito smo ponovno doživjeli. Trebalo je učiniti sve da spriječimo poraz koji smo nažalost samo čekali da dođe, a da nismo vidjeli one koji su puno trebali da to učine kako bi ga spriječili. Minimum obveze ove ekipe je u revanšu uvjerljiva pobjeda u četvrtak. Nakon što su zakazali u prvoj utakmici. Sve ostalo je zabranjeno. Propuštena prilika bi značila da ćemo završiti u smeću, napisao je nakon prve utakmice novinar Gazzette.gr George Tsakiris.

Pod takvim pritiskom pitanje je kako će reagirati Milojević. Hoće li promijeniti neke igrače? Tu se prije svega misli na Argentinca Arauja, ali ako ostane vjeran svojoj formaciji 4-2-3-1 pitanje je gdje isti može uskočiti. Araujo može pokrivati lijevo krilo, ili se može naći u špicu kao eventualna zamjena za Iranca Karima Ansarifarda strijelca u prvom susretu, eventualno Christosa Albanisa koji na Grbavici počeo na lijevoj strani. Ta opcija nekako u ovom trenutku izgleda kao realnija, jer bi Milojević tako sigurno dobio, prije svega na ofenzivi prema naprijed, što bi moglo stvoriti određene probleme Veležu.

Dudić: Moramo biti spremni na sve

Nije isključeno da se u početnih jedanaest nađu LeTallec kojeg je Milojević trenirao u Zvezdi ili Ognjen Vranješ koji se priključio momčadi pred susret u Sarajevu. Jednako tako nije isključeno da recimo Milojević onih formacijskih 4-2-3-1 zamijeni nešto ofenzivnijom 3-5-2.

"Oni jesu pod pritiskom. Nakon ždrijeba su proglašeni za apsolutnog favorita, čak su najavljivali s kojom će ekipom igrati u trećem pretkolu, a sada su u situaciji da moraju stizati zaostatak iz prve utakmice. Naravno i oni će probati stvoriti pritisak, posebno u nekoj ranoj fazi utakmice, što prije doći do gola i za nas će biti jako važno kako ćemo odreagirati u tom dijelu susreta. Mi smo ih u prvoj utakmici dobro skautirali, nastavili smo to raditi i pred ovaj uzvrat. Moramo biti spremni na sve, možda čak i na to da oni promjenu formaciju. Analiza utakmice je pokazala kako moramo bolje reagirati kod prekida. U toj prvoj utakmici su igrači AEK-a skoro svaki put zaprijetili, šutirali prema našem golu. Naravno, mi ćemo pokušati zadržati nivo igre kao u prvoj utakmici, koliko nam protivnik dozvoli.Prvih dvadesetak minuta bi moglo biti ključno, ako uspijemo izdržati onda imamo šanse da prođemo dalje", rekao je Dudić prije polaska za Atenu.

U odnosu na susret koji je igran proteklog četvrtka, Dudić bi na raspolaganju trebao imati trojicu oporavljenih igrača, Radovca, Zvonića i Cvijanovića, međutim veliko je pitanje koliko oni mogu ponuditi u ovom trenutku, odnosno kolika će biti njihova minutaža. Bez obzira koliko i kakvu priliku neki od ovih igrača dobije, to će svakako biti plus na igru Veleža. Možda čak i malo iznenađenje za Milojevića.

Kopirati
Drag cursor here to close