Preskupo i predaleko

Navijači Arsenala i Chelsea ogorčeni na UEFA-u

Mnoge posebno iritira činjenica da će meč početi tek u 23 sata po lokalnom vremenu, kako bi se, zbog vremenske razlike, termin uklopio sa stalnim početkom ovakvih mečeva u ostatku Europe, a to je 21 sat.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2019. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finalna utakmica Lige Europe između 'Arsenala' i 'Chelsea' u glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu, koja će biti odigrana u srijedu, već sada je specifična zbog bojkota većine navijača i političkih restrikcija, mada UEFA strogo zabranjuje miješanje politike u sport.

Veliki broj navijača 'Arsenala' i 'Chelsea' odustao je od puta u (pre)daleki Baku, a cijene prijevoza - avionskih letova i ostalog prometa te karata za utakmicu su enormne.

Aerodrom u Bakuu može primiti 15.000 putnika dnevno, pa su navijači upućeni da lete do Tbilisija u susjednoj Gruziji i da onda vlakom dođu do Bakua. Ali, od Tbilisija do Bakua ima 600 kilometara, pa vožnja samo u jednom smjeru traje i po šest sati, prenosi Srna.

Zato su mnogi navijači vratili ulaznice. Uostalom, i dobili su samo po šest tisuća karata za finale, što je do sada nezabilježen slučaj. Londonski mediji oštro kritikuju UEFA zbog odluke da se finale Lige Europe igra u Bakuu.

Mnoge posebno iritira činjenica da će meč početi tek u 23 sata po lokalnom vremenu, kako bi se, zbog vremenske razlike, termin uklopio sa stalnim početkom ovakvih mečeva u ostatku Europe, a to je 21 sat.

Tako će dodjela pehara biti tek sutradan po azerbajdžanskom vremenu - u jedan iza ponoći, što je do sada nezabilježeno. U slučaju da se igraju produžeci ili pobjednik bude odlučivan penalima, pobjednik bi mogao biti poznat tek između dva i tri sata iza ponoći.

Ali to nije kraj problema. 'Arsenalovi' navijači uputili su službeni prigovor, jer je azerbajdžansko veleposlanstvo u Londonu mnogima odbilo izdati vize za odlazak na utakmicu u Baku, a razlog je to što su armenskog porijekla i ne može im garantirati sigurnost.

Tako će zbog latentnog sukoba Azerbajdžana i Armenije neki navijači biti uskraćeni da odu u Baku na finale. Sve to je izazvalo bijes britanskih medija i navijača, ali iz UEFA smatraju da se nogomet mora popularizirati i da se navijači trebaju navići na neudobnija putovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close