Curtis Allen speaks

Napadač Colerainea: "O Veležu ne znamo puno"

Susret na stadionu Grbavica u četvrtak, 8. srpnja, čiji je početak zakazan za 20:30 će suditi turski suci na čelu s Abdulkadirom Bitigenom. Na tribinama će se naći oko 5.000 gledatelja.
Sport / Nogomet | 04. 07. 2021. u 17:25 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak nakon 33 godine Velež će igrati europski susret. Protivnik mostarske ekipe na stadionu Grbavica bit će Coleraine iz Sjeverne Irske.

Napadač Colerainea, Curtis Allen se raduje utakmici u Sarajevu uz nadu da će postići novi gol i pomoći ekipi da prođe dalje, ali svakako će se za mnogo toga pitati i izabranici Feđe Dudića.

"Volio bih da dobijem šansu. Bilo bi sjajno sezonu početi dobro, postići nekoliko europskih golova i da prođemo dalje", rekao je Allen.

Coleraine je prošle sezone kada se igrao sistem kvalifikacija s jednom utakmicom izbacio Maribor, a Allen je svjestan da će sada biti drugačije.

"Kvalifikacije s jednom utakmicom očigledno više odgovaraju ekipama iz irske lige, trebat će nam kolektivni napor i dvije velike utakmice da prođemo dalje."

"Ali svi se osjećamo spremni i jaki te će stručni stožer za nas pripremiti plan. Imat ćemo još nekoliko treninga prije četvrtka kako bismo izbrusili formu."

Ovaj 33-godišnjak je rekao i nekoliko riječi o Veležu koji je prošle sezone bh. prvenstvo okončao na trećem mjestu iza Borca i Sarajeva.

"Iako ne znamo puno o Veležu, znamo da će biti jaki i da se radi o pristojnoj ekipi. Nisam siguran da će biti na razini Maribora. Ali važno je da ostvarimo dobar rezultat prije nego ih dočekamo u drugom meču", završio je Allen.

Evo tko sve prijeti Rođenima

Ben Doherty se izdvaja kao prvi strijelac ekipe, koji je prije dvije sezone došao iz Derry Cityja. Lijevo krilo je njegova primarna pozicija, iako nekada pomogne na kontra strani, desnom beku, odnosno u veznom redu. U prošloj sezoni je postigao 12 golova u prvenstvu, još dva je dodao u play offu, dok se jednako toliko puta upisao u strijelce na međunarodnoj sceni. Početkom godine je imao neugodnu ozljedu koja ga je izbacila van stroja mjesec dana.

Brojke kažu da je u prošloj sezoni važan igrač bio i 26-godišnji Jamie Glackin koji također može igrati napadača, čovjeka iza ili čak na desnom krilu. Upisao je 10 asistencija.

Do njega su svakako napadači Curtis Allen te James McLaughlin. Jedan se uspio sedam puta upisati u strijelce, drugi jednom manje.

COVID-19 mjere

Susret na stadionu Grbavica čiji je početak zakazan za 20:30 će suditi turski suci na čelu s Abdulkadirom Bitigenom. Na tribinama će se naći oko 5.000 gledatelja.

Svi oni koji žele na utakmicu morat će ispuniti jedan od sljedećih preduvjeta kada je u pitanju epidemiološka situacija.

- Da je prebolovao virus COVID-19 u posljednjih 6 (šest) mjeseci i da predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;
- Da je cijepljen
- Da je cijepljen u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom cjepiva
- Ako nije cijepljen da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72 sata
- Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24 sata.

Kopirati
Drag cursor here to close