Ballon d'Or

Modrićev trolist nagrada: Ni sam još ne shvaćam da sam najbolji!

Modrić je prvi Hrvat koji je dobio 'Zlatnu loptu, a do sada je najbliže nagradi bio Davor Šuker koji je 1998. godine bio drugi iza Francuza Zinedinea Zidanea.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2018. u 22:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (33) fantastičnu godinu zaokružio je još jednim priznanjem. U izboru uglednog francuskog magazina France Football dobio je 'Zlatnu loptu' koja se dodjeljuje nogometašu godine.

Modrić je u glasanju novinara pobijedio sa 753 boda, drugi je Portugalac Cristiano Ronaldo (476 bodova), a treći Francuz Antoine Griezmann (414 bodova).

"Ovo je jedinstven osjećaj. Počašćen sam što sam dobio ovu nagradu, teško mi je uopće izraziti svoje osjećaje. Ovo je više od dječačkog sna. Hvala svima koji su mi pomogli da dođem do ovog trenutka, trenerima u Realu, izbornik Daliću. Hvala svim mojim suigračima, Real Madridu i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Zahvaljujem se i svojoj obitelji koja je bila uz mene", započeo je Modrić pobjednički govor pa nastavio:

"Nevjerojatan je osjećaj doći na ovo mjesto nakon dominacije dva sjajna igrača kao što su Leo i Cristiano, ali pobijediti u konkurenciji i s drugim velikanima ovog sporta je velika čast i privilegija."

Prvi Modrićevi pratitelji bili su Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe i Lionel Messi:

"Još uvijek se ne mogu priviknuti na ovaj događaj i shvatiti da sam na ovom mjestu. Naporan rad, vjera u sebe, odlučnost u teškim trenucima su ključ da biste postigli nešto veliko. Ništa ne dolazi lagano, ali kad se prilika ukaže, morate biti spremni", dodao je Modrić pa zaključio:

"Uloga koju imam u Realu mi najbolje odgovara, tu mogu pokazati što mogu. Za to je zaslužan i Harry Redknapp koji me u Tottenhamu vratio u pozadinu. Zahvalan sam mu na tome."

Kopirati
Drag cursor here to close