Sportska asocijacija Dragons

Mali mostarski nogometaši uspješni u Austriji

Pored velikog broja osvojenih pehara na raznim domaćim turnirima i titule prvaka na nivou Federacije Bosne i Hercegovine u kategoriji U-8 u prošloj sezoni, ovo je bio poseban izazov
Sport / Nogomet | 01. 02. 2019. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša škola futsala 'Zalik' koja postoji već pet godina nedavno je preimenovana u Sportsku asocijaciju 'Dragons' Mostar, a prije tri dana je sa četiri selekcije nastupala na turniru u Austrijskom Grazu.

Na poziv Centra za nogomet pokrajine Štajerske - Rasenballzentrum Steiermark, a zahvaljujući sinu legendarnog Veležovog nogometaša Adnana Međedovića, Harisu, pozvani su na turnir koji je bio njihovo prvo inozemno iskustvo.

Pored velikog broja osvojenih pehara na raznim domaćim turnirima i titule prvaka na nivou Federacije Bosne i Hercegovine u kategoriji U-8 u prošloj sezoni, ovo je bio poseban izazov kako u organizacijskom tako i u natjecateljskom smislu.

"Bilo je potrebno organizirati prijevoz i smještaj za više od četrdeset članova i njihovih roditelja, što je Uprava sportske asocijacije ostvarila zahvaljujuči prijateljima i sponzorima, a naša mala raja se sa svojim trenerima Elvirom Tabakovićem i Muhamedom Kajanom pobrinula da ne zaostajemo ni u natjecateljskom smislu.

Foto: SA Dragons / S gostovanja u Austriji

Od četiri selekcije, jedna je osvojila drugo (U-10), a jedna treče mjesto (U-9), dok je našoj najmlađoj ekipi plasman u polufinale izmaknuo bukvalno za jedan pogodak. Moramo se pohvaliti da smo bili bolji od nogometnog velikana kakav je Sturm Graz, ali i GAK-a, Maribora, što je veliki imperativ za budući rad", navode iz asocijacije 'Dragons'.

"U 'All star' ekipu turnira izabrani su Omar Tabaković (U-8), Ali Drljević, Kenan Krhan (U-9), Danis Imamović, Erdžan Pobrić i Harun Šendro (U-10)", izjavio je predsjednik SA 'Dragons' Mostar Alen Jaganjac. U narednom periodu ovaj ambiciozni sportski kolektiv planira svoj rad proširiti na sportsko streljaštvo, ali i druge sportove.

Kopirati
Drag cursor here to close