'Bordo' vlasnička struktura

Damir Kasum: Jedan euro neće biti dovoljan potencijalnom investitoru

"Mislim da se treba pokazati zajednička volja s obje pregovaračke strane da se taj proces što prije završi i da vratimo naše Sarajevo na mjesto koje mu pripada, dakle prvo mjesto u Premijer ligi BiH", kazao je Kasum.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2021. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Predstavnici vijetnamske kompanije nisu se povukli iz FK Sarajevo do današnjeg dana, Činjenično je stanje da su aktivno sudjelovali na Skupštini prvog lipnja i glasali, tako da su u aspektu obaveza prema klubu i svojih upravljačkih prava i dalje aktivni. Što se tiče nekih drugih stvari, nije ni točna informacija da je klub krajem svibnja bio bez dugova, što i vi sami možete zaključiti na osnovu broja igrača koji su zbog neizmirenih obaveza tužili klub", kazao je za SportSport.ba predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum.

"Ja mogu da konstatiran da što se vijetnamske strane tiče, mi nismo dobili ni jedan euro u 2021. godini, tako da je klub praktično financiran od pozajmica koje smo dobili od gospodina Ismira Mirvića i gospodina Vincenta Tana. Cijena koja se kreće, a koja je spomenuta, cijena od jednog eura, moram reći da je daleko od jednog eura, jer su se stvorile određene obaveze kluba u tom cijelom razdoblju , kao i prethodne obaveze prema poreznoj upravi, tako da potencijalnom investitoru nije dovoljno uplatiti jedan euro nego i da izmiri i te obaveze kluba koje su u iznosu od nekoliko milijuna eura", ističe Kasum.

Govorio i o pregovorima s Namom.

"Sve ovisi od pregovora kako će ispasti. Gospodin Nam je dobio jedan sporazumni prijedlog koji je u skladu s onim što on tvrdi, dakle jedan euro i opraštanje svih pozajmica, međutim taj sporazum nije potpisan. Ja sam danas kontaktirao direktora njegove kompanije i pričao s Namom i tu se javljaju dvije stvari koje se trebaju riješiti. Pozivam ih obojicu da što prije uspostave neki sporazum s gospodinom Mirvićem i da se situacija što prije riješi, jer mislim da FK Sarajevo nije igračka s kojom se treba igrati sada i prepucavati u nekim detaljima. Mislim da se treba pokazati zajednička volja s obje pregovaračke strane da se taj proces što prije završi i da vratimo naše Sarajevo na mjesto koje mu pripada, dakle prvo mjesto u Premijer ligi BiH", kazao je Kasum.

Podsjetimo, pandemija koronavirusa utjecala je na poslovanje kompanije na čijem je čelu Nam pa je zbog toga odlazak s Koševa bio neminovan.

Vijetnamci imaju 65,47 posto glasačkih prava u FK Sarajevo, a koji su plaćeni 12 milijuna eura.

S razlogom se postavljalo pitanje šta će Vijetnamci tražiti ukoliko se pojavi neki novi investitor.
 
Sudeći po odgovorima koje je dobio portal SportSport.ba samo simboličan iznos. Jedan euro.
 
"Prepuštamo naša glasačka prava u FK Sarajevo novom investitoru besplatno, samo za proceduralnih 1 EURO", poručeno je iz kompanije Long Cuong preko koje je su išle sve investicije za FK Sarajevo.
Kopirati
Drag cursor here to close