Četvrti Hrvat u Atleticu

Kalinić i službeno u Atleticu

Kalinić bi trebao biti zamjena napadačima Antoineu Griezmannu i Diegu Costi u formaciji 4-4-2.
Sport / Nogomet | 07. 08. 2018. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Hrvatski napadač Nikola Kalinić (30) potpisao je u četvrtak trogodišnji ugovor sa španjolskim nogometnim prvoligašem Atleticom iz Madrida, aktualnim pobjednikom Europske lige.

"Naš klub je postigao sporazum s Milanom oko prelaska Nike Kalinića. On je potentni napadač s jako dobrom igrom u zraku te sa skupljenim velikim iskustvom u europskom nogometu", naveo je Atletico u priopćenju.
 
Vrijednost transfera nije objavljena.
 
 
Kalinić bi trebao biti zamjena napadačima Antoineu Griezmannu i Diegu Costi u formaciji 4-4-2. Prošle sezone je 41 put nastupio za Milan zabivši šest golova, a još je šest puta dodao za pogodak. Milan je sezonu završio na šestom mjestu u talijanskom prvenstvu.
 
"Klub mu želi zahvaliti na profesionalizmu i predanosti Milanu te mu želi sve najbolje u novom poglavlju njegove karijere", priopćio je Milan.
 
Nikola Kalinić će biti četvrti Hrvat u povijesti Atletica. Prije njega su ondje bili trener Tomislav Ivić, napadač Mario Mandžukić te desni bek Šime Vrsaljko, prenosi Hina.
 
Vrsaljko je prošli mjesec otišao u milanski Inter nakon dvije sezone provedene u Atleticu.
 
Atletico je prošlu sezonu završio na drugom mjestu u prvenstvu iza Barcelone, a ispred gradskog suparnika Reala.
U subotu Atletico na svom stadionu Wanda Metropolitano igra pripremnu utakmicu protiv milanskog Intera, a zasad je nepoznato hoće li Kalinić tada debitirati.
Kopirati
Drag cursor here to close