Prva domaća utakmica Zrinjskog

Jakirović pozvao navijače da uveličaju derbi sa Željom

Derbi Zrinjski - Željezničar je na rasporedu je u subotu s početkom u 21 sat na stadionu Pod Bijelim brijegom.
Sport / Nogomet | 06. 08. 2021. u 12:25 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski će u subotu navečer u derbiju 4. kola Premijer lige BiH ugostiti Željezničar.

Sergej Jakirović, trener Plemića, održao je press konferenciju za novinare.

"Odmorili smo nakon pobjede nad Sarajevom, a onda odradili par dobrih treninga i odigrali ovu utakmicu s Trnjem (5:0). Sve je dobro prošlo, neki igrači su odigrali 90 minuta, a svjestan sam da je prvenstvo dugo i da će nam svaki igrač trebati", rekao je Jakirović na početku.
“Možemo reći i da smo u Širokom igrali domaću utakmicu jer je bilo puno naših navijača. Računamo na podršku navijača i ovim momcima ona treba. Ima tu nekih mlađih igrača koji nikad nisu igrali pred navijačima. Pregrmili smo Pecaru i Koševo i sada smo motivirani da ostvarimo novi dobar rezultat”, nastavio je Jakirović.

Zatim se osvrnuo na sutrašnjeg rivala.

"Naravno da smo gledali Želju. Vodi ih jedan jako dobar trener s kojim se znam iz Hrvatske. Pravio je dobre stvari gdje god je bio, a udario je temelj današnje Lokomotive Zagreb. Nije mu prvi put da radi s mladim igračima, a ne znam da li bh. javnost zna da su kroz njegove ruke prošli Brozović, Antolić, Pjaca, Ivanušec, Majer… Ima dosta iskustva i već je udario pečat u Željezničaru. To je mlada i poletna ekipa, koja puno radi. Kao što smo mi napravili zaokret i oni su. Naravno da smo mi favoriti jer igramo u Mostaru i učinit ćemo sve da pobijedimo".
Iznenadila ga je odluka o odlasku Tonija Karačića sa klupe Širokog Brijega.

"Jako me to iznenadilo. Napravio je jako lijepe stvari, na zimu su svi mislili da će se raspasti, ali on je izvukao to i izborio Europu. Prodali su sad Matu Stanića i ne znam da li je to okidač. Teško je njega nadomjestiti. Ja Toniju čestitam za sve što je napravio i želim mu puno sreće", zaključio je Jakirović.

Posebno je izdvojio jednog od igrača Plavih.

"Luka Juričić je bio naša želja i to nije tajna. Nismo uspjeli to realizirati", kazao je Jakirović, ukazavši na kvalitete drugih igrača Želje poput Subašića, Boje...

Ulaznice za utakmicu 4. kola m:tel Premijer lige HŠK Zrinjski – FK Željezničar bit će u prodaju puštene danas od 14 sati u Fan Shopu Zrinjski, dok će se na dan utakmice prodavati na blagajnama stadiona HŠK Zrinjski.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close