Poziv na fer i korektno navijanje

Gradski derbi je bogatstvo Mostara

Utakmica između FK Velež i HŠK Zrinjski igra se u subotu 19. listopada u 15 sati na stadionu "Rođeni".
Sport / Nogomet | 14. 10. 2019. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Sportskog Saveza Grada Mostara u ponedjeljak je upriličena press konferencija uoči gradskog derbija koji će se odigrati u subotu na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima.

Konferenciji su nazočili predstavnici Sportskog Saveza, ureda gradonačelnika, policijske stanice PU Sjever, te predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić i glasnogovornik HŠK Zrinjski Mario Pandža.

Prvi se okupljenim novinarima obratio predsjednik Sportskog Saveza Mostara Senad Kevelj:

"Mi smo tradicionalno domaćini press konferencija kada je gradski derbi u pitanju. Znamo da je značaj utakmice veliki za oba kluba ali i za sam Mostar i sport uopće u Hercegovini. Znamo da je Mostar jedan od rijetkih gradova koji ima gradske derbije, ali nama je najvažnije da sve protekne u najboljem redu i da u subotu bude dan sporta, dan dobrog nogometa i to mora biti prioritet. Što se mene tiče a nadam se i većine ljudi je da će u derbiju pobijediti bolji", rekao je u uvodu Senad Kevelj predsjednik Sportskog saveza grada Mostara.

Riječ je potom dobio Božo Ćorić koji je na pressu bio nazočan Grada Mostara.

"Bogatstvo jednog grada u sportskom smislu svakako je da ima gradski derbi", kazao je Ćorić i dodao:

"Nadam se da će i u subotu kao i ranijih godina biti poduzete sve organizacijske i sigurnosne mjere pa da to na kraju bude samo praznik sporta kao što je bilo i ranijih godina. Pozivam policiju kao i oba kluba da poduzmu sve što je u njihovoj moći da to ostane tako a Grad će pomoći financijski jer ovo sve iziskuje i dodatne troškove", rekao je Ćorić obećavajući pomoć Grada u organizaciji derbija.

U ime MUP-a potom se obratio Igor Bjelogrlić koji je dobio odgovornost da rukovodi operacijom osiguranja mostarskog derbija:

"Pozvao bih sve sudionike derbija, od samih igrača, preko navijača na jedno fer i sportsko ponašanje", rekao je Bjelogrlić i nastavio:

"MUP ima iskustvo u organizaciji ovakvih događaja tako da ćemo imati dovoljno snaga da osiguramo sigurnost svima u smislu dolaska i odlaska sa stadiona. Zatražit ćemo određen broj snaga i iz drugih županija i kantona i svako ponašanje koje bude iskakalo iz okvira fer i korektnog bit će sankcionirano u skladu sa zakonom", rekao je Bjelogrlić.

Riječ je zatim dobio Šemsudin Hasić predsjednik FK Velež:

"Nadam se da će derbi i pored niza zahtjevnih radnji na osiguranju izroditi jednu sigurnu i za gledatelje sigurnu te kvalitetnu utakmicu", kratak i konkretan bio je predsjednik Rođenih.

Mario Pandža glasnogovornik HŠK Zrinjski se nadovezao na sve idućim riječima:

"Naravno, ovo nije prvi gradski derbi. Svi imamo velika iskustva u organizaciji ovakvih utakmica i uvjeren sam da će svi oni koji su zaduženi za to odraditi svoj dio posla onako kako treba. Nadam se da će se i navijači ponašati kako treba i da će proći sve u najboljem redu. Bili smo svjedoci da je prije dva mjeseca na derbiju pod Bijelim Brijegom prošlo sve bez ikakvog incidenta i da se nakon utakmice pričalo samo o nogometu. Nadamo se da će sve tako biti i ovaj put", rekao je Pandža.

Utakmica između FK Velež i HŠK Zrinjski igra se u subotu 19. listopada u 15 sati na stadionu "Rođeni".

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close