Elfsborg uvjerljiv na Grbavici

Rođeni ''pregorjeli'' u uzvratu

Nogometaši mostarskog Veleža nisu uspjeli da se plasiraju u play-off UEFA Konferencijske lige.
Sport / Nogomet | 12. 08. 2021. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rođeni su odigrali 1:1 u Švedskoj i činilo se da bi mogli da naprave još jednu senzaciju nakon AEK-a, ali su na punoj Grbavici igrači potpuno zakazali, pa su doživjeli neugodan poraz.

Na samom početku utakmice kardinalna greška večeras očajnog Isića, nakon koje Frick s lakoćom matira Bogdanovića i taj gol je najavio rapsodiju gostiju.

Mogao je Velež odmah do 1:1 nakon dvije minute, ali je obranjen udarac Brandaa. Velež nastavlja s pritiskom, Anđušić je u 11. minuti iz okreta pucao direktno u golmana Šveđana.

I kada je djelovalo da je Velež bolji i opasniji, da bi mogao da se vrati, stigao je novi hladan tuš. U 16. minuti Okkels je šutirao, te je postigao gol za 2:0.

Foto: Bljesak.info / Elfsborg uvjerljiv na Grbavici

U 27. minuti Ćosić ubacuje, Zajmović puca, ali u zadnji čas je golman gostiju skinuo. Potom Ovčina šutira preko gola, Radović dobro puca s 25 metara, Ronning nekako brani, a na kraju i Zajmović glavom prebacuje loptu iznad gola.

Sve to događalo se krajem prvog dijela, no na odmor se odlazi s 0:2. Velež u nastavak kreće na sve ili ništa i brzo prima gol koji je sve riješio. Okkels ponovo, ponovo greška Isića, za 3:0.

Nesretni Isić u 52. minuti pravi penal. Bogdanović je obranio udarac s bijele tačke, ali je Frick bio na mjestu i dotukao Rođene.

Foto: Anadolija / UEFA Konferencijska liga: Elfsborg uvjerljiv protiv Veleža na Grbavici

Nakon tog gola, sve je bilo jasno. Igrači Veleža jedino su htjeli da ublaže poraz, a gosti posao privodili kraju i uvelike razmišljali o dvobojima s Feyenoordom u play-offu.

Uspio je Velež da smanji na 4:1 desetak minuta prije kraja, kada je Georgijević primio loptu, okrenuo se i zakucao ju u mrežu Elfsborga. Do kraja je upravo strijelac Georgijević dobio crveni karton jer je jednog igrača Elfsborga udario glavom, prenosi SportSport.ba.

Šteta za Velež, koji je imao izuzetno ljeto na europskoj sceni, ali i ovako navijači mostarskog kluba mogu da budu ponosni.

Foto: Anadolija / UEFA Konferencijska liga: Elfsborg uvjerljiv protiv Veleža na Grbavici 

Dudić: Surovo smo kažnjeni

"Bili smo surovo kažnjeni za svaku našu grešku. Definitivno previsok rezultat. Mi smo igrali, Elfsborg je davao golove. To možda u našoj ligi ne bi prošlo, ali ovdje smo bili jako surovo kažnjeni. Taman kada smo uspostavili inicijativu, primamo drugi gol iz njihovog drugog napada. Nismo znali da reagiramo kako trebamo", rekao je trener Veleža Feđa Dudić, dodavši:

"U svlačionici smo vjerovali da možemo. Plan je bio da u prvih 10-15 minuta postignemo jedan pogodak i da dignemo publiku. I onda kada smo trebali dati gol, greška kao iz najgorih filmova. Nemam momcima na čemu da zamjerim bez obzira na te individualne greške".

"Ova publika je nevjerojatna, jednostavno da plačeš. Bilo je lijepo, bajka je dugo trajala. Naježio sam se od prve minute večeras. Hvala navijačima na svemu, na ovom navijanju i nakon 0:4 i 1:4. Ljudi vole Velež, žive za njega i danas su to pokazali", istakao je trener Rođenih.

Kopirati
Drag cursor here to close