Hrvatska

Dalić: Ovo je lijepa šansa da im se revanširamo za poraz na Islandu

Kalkuliranje nikada nije dobro pogotovo za onoga tko kalkulira jer će mu se to jednom sigurno vratiti", kazao je Dalić
Sport / Nogomet | 26. 06. 2018. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većinu konferencije za novinare uoči utakmice 3. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu protiv Islanda (utorak, 20 sati) u Rostovu na Donu izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić morao je odgovarati na pitanja hoće li kalkulirati sa sastavom i što misli o optužbama iz argentinskog i nigerijskog tabora kako bi izvođenjem pričuvne postave narušio pravila "fair-playa".

"Pripremali smo se za ovu utakmicu kao i za prve dvije protiv Nigerije i Argentine. Došli smo tu da pobijedimo, ne primimo gol, osvojimo tri boda i sačuvamo prvo mjesto koje smo svojim igrama zaslužili. Ne zanima me što drugi govore, siguran sam da niti nama, da smo kojim slučajem u nezgodnoj poziciji, ne bi nitko pomogao kada bismo mi bili u teškoj situaciji", rekao je Dalić koji je komentirao i naklapanja kako bi Hrvatska protiv Islanda mogla kalkulirati kako bi izabrala suparnika u osmini finala:

"Mi ustvari i ne možemo birati protivnika u osmini finala čak i da hoćemo. Bit ćemo 99 posto prvi u grupi bez obzira na rezultat i zato idemo dalje svojim putem. Kalkuliranje nikada nije dobro pogotovo za onoga tko kalkulira jer će mu se to jednom sigurno vratiti", kazao je Dalić koji se osvrnuo i na sljedećeg suparnika Island.

"Znamo da se protiv Islanda moramo braniti od dugih lopti i prekida jer to su njihove najjače strane. Mi ćemo tražiti posjed lopte i igrati svoju igru. Dobro se poznajemo jer smo se često susretali s njima u zadnje vrijeme. Ovo je i lijepa šansa da im se revanširamo za poraz na Islandu u kvalifikacijama zbog kojega smo morali igrati dodatne kvalifikacije. Moramo se boriti, pokazati našu kvalitetu i biti na razini kao u prve dvije utakmice".

Na pitanje može li usporediti ovu generaciju hrvatskih nogometaša s legendarnim "vatrenima" koji su 1998. godine u Francuskoj osvojili treće mjesto na SP Dalić je odgovorio:

"Teško je uspoređivati ovu generaciju s onom iz '98 jer igra se drugačiji nogomet. Ipak, činjenica je da imamo odličnu generaciju, kao što smo ju imali i onda, imamo veliki potencijal, a ovi igrači igraju i u većim klubovima od onih iz '98. Imamo šansu rezultatski se približiti njima, ali treba ići korak po korak".

Protiv Islanda bi priliku za prvi nastup u Rusiji trebao dobiti i veznjak Milan Badelj. I on se osvrnuo na komentare oko kalkuliranja sa sastavom.

"Ne moramo se zamarati time što drugi pričaju o nama i reagirati na njihove komentare. Mi možemo postaviti tezu što bi bilo da je obrnuta situacija. Sve reprezentacije gledaju nekoliko koraka unaprijed i pravo je našeg izbornika da pripremi ovu utakmicu kako najbolje zna. Mi smo smireni jer smo svjesni svoje snage. Znamo da moramo nastaviti dalje ovako kao i dosada ako želimo ostvariti željeni rezultat".

Kopirati
Drag cursor here to close