Manchesterski derbi

'Građanima' pripao gradski derbi!

Man. City je ostao neporažen nakon 12 kola, a Arsenal upisao 16 uzastopnu utakmicu bez poraza.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2018. u 19:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gradskom derbiju igranom na Etihadu Manchester City pobijedio je Manchester United rezultatom 3:1. Strijelci za građane bili su Silva, Aguero i Gundogan, a za crvene vragove zabio je Martial s 11 metara.

Glavna vijest uoči utakmice bilo je izostavljanje Paula Pogbe iz početne postave, a Jose Mourinho objasnio je kako se radi o ozljedi koju je veznjak zaradio na gostovanju kod Juventusa tijekom tjedna.

Momčad Pepa Guardiole povela je već u 12. minuti kada je izigrana gostujuća obrana, a sa šest metara poentirao je David Silva. Drugi gol djelo je Sergija Aguera koji je zabio u 48. minuti nakon lijepe akcije i duplog pasa s Mahrezom.

Deset minuta kasnije United je uspio smanjiti. Ederson je srušio Lukakua i skrivio jedanaesterac kojeg je besprijekorno izveo Martial. No, umjesto da dođu do izjednačenja, crveni vragovi do kraja utakmice još su jednom kapitulirali.

Ilkay Gundogan je u 86. kaznio loše izveden pokušaj postavljanja ofsajd zamke i nečuvan pogodio za nastavak niza bez poraza u ligi.

U utakmici igranoj istovremeno, Arsenal je na Emiratesu u posljednjim minutama izborio bod odigravši 1:1 s Wolverhamptonom.

Gosti su poveli golom Cavaleira koji je u 13. minuti iskoristio očajno postavljenu obranu topnika, a topnici su izjednačili tek u 86. kada je zabio Mkhitaryan.

Chelsea je produžio niz bez poraza na 12 utakmica, međutim 'Bluesi' su odigrali tek 0-0 na Stamford Bridgeu protiv Evertona.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close