Stažirao u Astani

Bubalo: Jedva čekam da budem samostalni trener, ali neću srljati

Završno stažiranje za UEFA PRO licencu je odradio u dalekom Kazahstanu, u ekipi Astane.
Sport / Nogomet | 07. 01. 2019. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatna arhiva / Blaž Slišković i Ivan Bubalo

Ivan Bubalo pomoćni trener Zrinjskog proteklog je vikenda u Vogošći stekao zvanje UEFA pro trenera dobivši licencu krovne kuće europskog nogometa.

Dobar dio svoje trenerske karijere Bubalo je proveo na klupi Branitelja, u stručni stožer Zrinjskog je stigao početkom 2017. godine kada je momčad preuzeo Ivica Barbarić, te je sudjelovao u osvajanju naslova prvaka u sezoni 2017/2018, pod vodstvom Blaža Sliškovića.

Završno stažiranje za UEFA PRO licencu je odradio u dalekom Kazahstanu, u ekipi Astane.

"U Kazahstanu je bilo sjajno, možda sam imao nekih predrasuda, ali to je jedan sjajno uređen klub koji je prije pad dana proslavio deset godina postojanja. To je klub koji ima pet uzastopnih naslova prvaka, igrali su u Ligi prvaka, u ovoj sezoni su bili u Europskoj ligi. Jeste bilo daleko, ali mislim da je odlazak u Kazahstan bio boj odličan potez. Svakako ovom prilikom moram da se zahvalim Marinu Aničiću koji je bio uvijek na raspolaganju i svakako mi je puno pomogao. On je jedan od igrača koji je svakako ostavio dubok trag u ekipi Astane", kaže Bubalo za Bljesak.info.

Govoreći o planovima, rekao je kako će čekati pravu priliku.

"Osam godina se bavim trenerskim poslom, uspio sam doći do licence, vidjet ćemo. Za sada sam tu u stručnom stožeru Zrinjskog i čekam svoju priliku. Naravno da imam ambicije da jednog dana samostalno vodim neki klub, ali neću srljati pod svaku cijenu. Čekat ću svoju priliku koja će nadam se doći", kaže Ivan Bubalo.

Na ceremoniji održanoj u Vogošći u subotu Bubalo se također zahvalio i Blažu Sliškoviću koji je također bio prisutan na svečanoj večeri prilikom koje je Ivan zajedno s ostalim trenerima polaznicima UEFA-inog programa za pro licencu.

Kopirati
Drag cursor here to close