Borac čeka Široki

Ništa osim tri boda

Sport / Nogomet | 16. 09. 2021. u 12:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši banjalučkog Borca u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u petak dočekuju ekipu Širokog Brijega.

Foto: Fena / Nemanja Miljanović 

Nakon izuzetno lošeg otvaranja sezone aktualni prvak BiH je u posljednje tri utakmice osvojio pet bodova, a na posljednjem gostovanju na Tušnju odigrali su neriješeno sa "zahuktalom" Slobodom. Uoči sutrašnjeg meča u klubu su optimisti, iako očekuju izuzetno težak posao.

''Znamo da nas očekuje jako tvrd protivnik. U dosadašnjih osam kola primili su samo dva gola, doduše nisu ni dali puno, svega tri. To podrazumijeva da nas očekuje dobro organizirana i kompaktna ekipa što se tiče defanzivne igre, koja gaji atraktivan fudbal, imaju razrađen sustav igre. S dva pojačanja iz Hrvatske, Mujanom i Blagaićem, koji imaju brzinu, dobri su u tranzicijama, tehnički su potkovani, mislim da će Široki sa njima dvojicom dobiti taj dio ofanzivne igre što im je falio do sada'', kazao je trener Borca Nemanja Miljanović.

Usprkos tome, u banjalučkom timu nadaju se pobjedi.

''Nama ne odgovara ništa osim tri boda. Igramo kući i to je jedino što nas zadovoljava'', dodao je.

Napadač Jovo Lukić također je optimist kada je u pitanju sutrašnji meč.

''Očekuje nas teška utakmica protiv veoma kvalitetnog protivnika. Pružit ćemo maksimum da uzmemo tri boda jer igramo kući gdje smo uvijek favoriti. Dobro smo radili cijele sedmice, pripremali se za utakmicu, radili analizu protivnika i nadam se da će tri boda ostati u Banja Luci'', kazao je Lukić.

Susret između Borca i Širokog Brijega igra se u petak u 20 sati na Gradskom stadionu u Banja Luci. Glavni sudac utakmice je Admir Musić iz Sarajeva.

Borac trenutno zauzima deveto mjesto sa sedam bodova i utakmicom manje, dok je Široki Brijeg sedmi s devet osvojenih bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close