Neistina i kleveta

Beus prijavio Husnića Disciplinskom povjerenstvu NS BiH

Sport / Nogomet | 29. 09. 2021. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Ivan Beus, prijavio je člana Upravnog odbora FK Velež, Senada Husnića, Disciplinskom povjerenstvu NSBiH.

Nakon prekinutog susreta između Veleža i Borca zbog utrčavanja na teren navijača mostarskog kluba, a kojeg je Odbor za natjecanje registrirao službenim rezultatom 0:3, član Izvršnog odbora FK Velež Senad Husnić je u medijskim istupima optužio Beusa da je zahtijevao da se Velež isključi iz Premijer lige, piše Pogled.ba.

Dan nakon Husnićevih optužbi oglasio se i Beus, koji je odbacio njegove navode, ali i istaknuo da će zadovoljštinu potražiti i kod nadležnih sudskih tijela.

"Demantirati da sam, kako je navedeno, izričito zahtijevao da se FK Velež isključi iz Premijer lige, definitivno je apsurdno, jer je svima jasno da u tome nema i ne može biti istine.

Naime, pravilnici NS BiH po tom pitanju su apsolutno jasni, kako kada je u pitanju nadležnost Disciplinskog povjerenstva koja je donijela poznate odluke, tako i kada je u pitanju Pravilnik koji određuje disciplinsku odgovornost.

Želim naglasiti da su takve optužbe potpuno neodgovorne i neistinite, tako da se još više čudim kako ozbiljni ljudi iz Uprave FK Velež mogu tako paušalno i neodgovorno istupati u javnost, a da niti s čime ne potkrepljuju iznesene optužbe. Pojedinci koji ih tako olako iznose moraju biti svjesni vlastite odgovornosti i svojih propusta, a ne tražiti krivca u drugima i lažnim optužbama skretati pažnju medija.

Bez želje da demantiram nešto što nema potrebe demantirati, ipak sam primoran istaknuti da kao član Izvršnog odbora niti na koji način nisam sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka vezanih za ovaj slučaj, a uostalom nisam niti mogao ako je to potrebno naglašavati.

Na kraju želim također istaći da sam jako razočaran iznesenim neistinama, odnosno koliko su pojedinci spremni ići daleko da bi sa sebe skinuli odgovornost, ali to neka ide njima na obraz.

U svakom slučaju, ove neistine, ali i zlo koje mi se želi nanijeti, sigurno me neće pokolebati i daljnjem radu, a zadovoljštinu zbog iznesenih neistina i kleveta ću potražiti kod nadležnih sudskih tijela", izjavio je Beus.

No, to nije sve, odnosno Beus je prijavio Husnića i Disciplinskom povjerenstvu Nogometnog saveza BiH, koja je od člana UO FK Velež tražila očitovanje. Kada se Husnić očituje bit će donesena konačna odluka u ovom slučaju po Beusovoj prijavi.

Kopirati
Drag cursor here to close