Azzurri s lakoćom

Tri laka komada: Talijani pregazili limitirane Švicarce

Italija je produžila niz nepobjedivosti na 29 utakmica i pokazala da je jedan od favorita za osvajanje naslova europskog prvaka.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2021. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Rimskom Olimpicu odigrana je utakmica drugog kola Skupine A Europskog nogometnog prvenstva u kojem je Italija slavila protiv Švicarske rezultatom 3:0.

Talijani su i u drugom susretu demonstrirali silu te su opet pokazali kako su jedni od glavnih favorita za najviše pozicije na Euru. Izabranici Vladimira Petkovića nisu imali apsolutno nikakve izglede da dođu do pozitivnog rezultata.

Prvu veliku priliku Azzurri su propustili u 10. minuti kad je Spinazzola s lijeve strane ubačajem pogodio Immobilea, no napadač Lazija glavom tuče preko gola. Najava je to bila potpune opsade gola vratara Sommera.

U 19. minuti Talijani prvi put tresu mrežu Švicaraca, Chiellini je najviše skočio nakon ubačaja iz kornera te posprema loptu iza Sommera, ali sudac Karašev nakon asistencije VAR-a opravdano poništava gol zbog igranja rukom braniča Juventusa.

Ipak, samo sedam minuta kasnije nije bilo spasa za Švicarce, Berardi je dobio sjajnu dubinsku loptu na desnoj strani te još ljepše prošao kroz kazneni prostor, navukao dva igrača Švicarske pa vratio povratnu loptu za Locatellija, koji neometan s iz blizine posprema loptu u mrežu za 1:0.

Prvo poluvrijeme završeno je minimalnim vodstvom Azzurra koji su nastavili dominirati i u drugome dijelu, a kruna sjajne igre bila je u 52. minuti kada se Locatelli po drugi put na utakmici upisao u strijelce. Lopta je kružila oko kaznenog prostora Švicarske te je stigla do veznjaka Sassuola, koji sa nekih 18 metara preciznim udarcem pogađa donji lijevi kut golmana Sommera za 2:0.

Talijani su nakon drugog gola malo povukli ručnu pa su se Švicarci malo ohrabrili, a najbolju priliku imao je sredinom drugoga dijela Zuber na asistenciju Gavranovića, ali Donnarumma sjajno brani.

U 88. minuti Talijani stižu i do trećeg gola. Švicarski vezni red nije uspio zadržati loptu na 30-metara od svog gola, odbijanac stiže do Cire Immobilea, koji s 20-ak metara pogađa donji desni kut Sommerovog gola za konačnih 3:0.

Foto: Twitter / Azzurri nadigrali Švicarce i osigurali osminu finala!



Očito je da Talijanima definitivno nije lako zabiti gol, a to su prije Švicaraca osjetili i Turci.

Azzurri su tako nakon dva odigrana kola osvojili maksimalnih šest bodova uz nevjerojatnu gol razliku od šest postignutih i niti jedan primljeni gol  te su postali prva ekipa koja se plasirala među 16 u nastavku Eura.

Švicarci su nakon dva susreta na tek jednom osvojenom bodu te će nadu u prolaz skupine morati tražiti u zadnjem kolu protiv Turske.

Kopirati
Drag cursor here to close