Centar Safet Zajko

400 metara po skraćenom postupku: Atletska staza u Sarajevu neupotrebljiva za natjecanja

Sport / Nogomet | 04. 09. 2017. u 06:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ako ste profesionalni sportaš, ambiciozni rekreativac ili ste pak samo ludi za obaranjem rekorda, dođite u sportsko rekreativni centar “Safet Zajko”, mi Vam garantiramo bolje rezultate!",

Ovako bi mogao da glasi slogan Općine Novi Grad Sarajevo kada je u pitanju promocija atletske staze u novoizgrađenom sportskom centru. I zaista! Obaranje osobnih rekorda na ovoj stazi Vam je zagarantirano. Iz jednostavnog razloga.

Staza na 400 metara, usprkos hvaljenju Općinske press službe da je izgrađena prema propisima Međunarodne atletske federacije (IAAF), ona to nije. Kraća je za gotovo metar, preciznije 82 cm.

Na upit Žurnala, iz atletskog saveza BiH odgovaraju:

"Atletski savez BiH, nažalost, ni na koji način nije bio uključen u procese projektiranja i izgradnje staze. Nedostatke na stazi je utvrdila kompanija iz Češke Republike, licencirana za markaciju staza. U njihovom izvještaju je konstatirano da je utvrđeno više nedostataka zbog kojih je zaključeno da se staza ne može koristiti za službena natjecanja u disciplinama trčanja dužim od i uključujući 200m, već samo za trening i školska natjecanja. Povjerenstvo za natjecanja ASBiH je izvršila uvid u pomenuti izvještaj i stanje na terenu, te zaključila da se, kao valjani, mogu priznati rezultati ostvareni na službenim natjecanjima na ovoj stazi samo u disciplinama sprinta i preponskih trčanja dužine do 100, odnosno 110m (prepone), te u bacanju kugle."

S obzirom na to da je staza na 400 metara kraća gotovo metar, puni krug oko stadiona nije pun. Samim tim nisu ispunjeni ni uvjeti za službena natjecanja.

Preduvjeti za dovođenje u zabludu mladih atletičara su stvoreni. Odgovor Općine Novi grad na upit Žurnala početkom ovog tjedna o tome zašto staza nije ispunila uvjete za natjecanja, te koja je tvrtka dobila ovaj posao na tenderu, do objave ovog teksta nije dostavljen.

Kopirati
Drag cursor here to close