uzeli ga ciboni

Zubac preselio u Srbiju, Čitlučanin preko Mege do NBA

Sport / Košarka | 17. 02. 2016. u 11:32 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac u utorak je odradio prvi trening sa svojim novim klubom Mega Leksom, objavljeno je na službenim internetskim stranicama srbijanskog kluba.

"Atmosfera u ekipi je izvanredna. To se osjetilo već na prvom treningu. U takvom ambijentu je sjajno raditi. Svi momci u ekipi odlično su me prihvatili, kao da se već dugo znamo. Približnih smo godina tako da se među nama od starta krenula graditi odlična kemija. Svi ljudi u klubu posvetili su mi maksimalnu pažnju kako bih se što prijatnije osjećao i jako sam im zahvalan na tome", kazao je 18-godišnji košarkaš.

Mladi hrvatski reprezentativac, rodom iz Čitluka, na početku sezone bio je igrač Cibone, a na početku godine prešao je u Cedevitu, nakon što je odlučio napustiti Cibonu zbog kašnjenja s isplatom ugovorenih obveza.

Međutim, mjesec dana kasnije Hrvatski košarkaški savez presudio je da je Zubac i dalje Cibonin igrač, a višestruki hrvatski prvak zatim ga je prodao Mega Leksu za, kako tvrde hrvatski mediji, iznos od oko pola milijuna eura.

Zubac je za web stranicu Mege kazao kako je, s obzirom na razvoj događaja, ovo za njega najbolja opcija.

"Došao sam u klub koji iz sezone u sezonu raste i afirmira veliki broj igrača. Svima je poznato da trener Dejan Milojević izvanredno radi sa centrima, a najbolji primjer za to je svakako Nikola Jokić, koji je prošlog ljeta direktno iz Mega Leksa otišao u NBA", rekao je Zubac.

Kopirati
Drag cursor here to close