Tri utakmice

Zubac ostvario double-double, rekorder Antetokounmpo se ozlijedio

Giannis Antetokounmpo je postao rekorder svoje momčadi po broju asistencija. S 3274 asistencije nadmašio je Paula Presseyja (3272) prije nego što je u drugoj četvrtini izašao zbog ozljede desnog ručnog zgloba.
Sport / Košarka | 17. 02. 2023. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije All Star vikenda odigrane su samo tri utakmice. Ivica Zubac upisao je double-double u pobjedi Los Angeles Clippersa na gostovanju kod Phoenix Sunsa, Giannis Antetokounmpo se ozlijedio, dok su Washington Wizardsi kreirali veliki preokret.

Los Angeles Clippersi su bili bolji od Phoenix Sunsa u gostima 116:107. Zubac je novi double-double ugradio 13 poena, 12 skokova i jednu asistenciju. Paul George i Terrance Mann su se ravnomjerno raspodijelili što se tiče najboljih strijelaca u pobjedničkoj momčadi, obojica su postigla po 26 poena. Josh Okogie bio je s 24 poena prvo ime domaćeg sastava, dok je Devin Booker dodao 19. Prvi tjedan nakon razmjene Durant je potrošio na proces oporavka.

U gostima su slavili Milwaukee Bucksi, očekivano protiv Chicago Bullsa 112:100. Giannis Antetokounmpo je postao rekorder svoje momčadi po broju asistencija. S 3274 asistencije nadmašio je Paula Presseyja (3272) prije nego što je u drugoj četvrtini izašao zbog ozljede desnog ručnog zgloba koji je stradao prilikom pokušaja blokade nad Cobyjem Whiteom.

U takvoj situaciji teret prvog strijelca na sebe je preuzeo Brook Lopez koji je s 33 poena postavio svoj rekord sezone. Raspoložen je bio i Jevon Carter koji je dodao 22, dok je kod domaćeg sastava s također 22 poena najbolji strijelac bio Nikola Vučević (22 poena).

Washingtonu očito leži Minnesota jer je ovo bila sedma uzastopna pobjeda u međusobnim duelima. Iako se činilo kako ovu utakmicu Minnesota ne može izgubiti. Jer je u pojedinim trenucima imala dvadeset poena prednosti, iako je vodila od početka pa sve do posljednje tri minute. Najzaslužniji za slavlje gostiju bio je Bradley Beal koji je 13 od svojih 35 poena upisao u posljednje četiri i pol minute susreta.

Kyle Kuzma mu je pomogao dodavši 16 poena, a Corey Kispert upisao je jedan manje. U domaćem sastavu najraspoloženiji je bio Anthony Edwards s 34 poena, a zapaženu je ulogu imao i Rudy Gobert koji je upisao 17 uz čak 19 skokova. U posljednjih 75 sekundi Kuzma i Beal pogađaju po tricu, Wright je vezao četiri poena, u seriji gostiju 10:0 za konačnih 114:106.

Kopirati
Drag cursor here to close