derbi prvenstva

Zrinjski razbio Bosnu za vodstvo na ljestvici

Sport / Košarka | 10. 12. 2016. u 20:16 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju dvije vodeće momčadi košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine Zrinjski je u Mostaru svladao do danas vodeću Bosnu Royal Jelly (90:74), pa nakon osmog kola vodi na ljestvici.

Derbi kola skoro je napunio mostarsku dvoranu na Bijelome brijegu, a najveći broj gledatelja u ovoj sezoni vidio je odličan i raspucan Zrinjski koji je u jednom trenutku utakmice razbio prvog favorita za finale.

Momčad Hrvoja Vlašića u jednom trenutku imala je i 23 koša razlike (47:24), a gosti iz Sarajeva sve što su uspjeli je smanjiti ispod 10 pred kraj treće četvrtine. Ipak, serija trica Ljube Šamadana i Vedrana Princa zadržala je goste na distanci.

Zrinjski je do osme pobjede došao bez čak trojice važnih igrača (Ali Demić, Mateo Zovko, Marin Gilja), no zato svi koji su nastupili bili su raspucani. Mostarci su pogodili čak 18 trica, najviše Šamadan (18 poena), Vedran Princ je dodao 21 koš i sedam asistencija, a Draško Knežević 20 poena i sedam asistencija.

Goran Ikonić postigao je 17 koševa za goste iz Sarajeva.

Nakon ovog kola Zrinjski ima omjer 6-2, ali i bolju koš razliku od Bosne koja ima isti omjer.

Ova pobjeda za Zrinjski bila je posebno emotivna, jer je sportski direktor kluba Vedran Odak zbog bolesti završio u bolnici, pa su pobjedu odlučili posvetiti njemu.
Kopirati
Drag cursor here to close