Studenti su bili uporni do kraja

Zrinjski prokockao pobjedu

Bosna je uhvatila priključak na minutu i 40 sekundi prije kraja, Vuk Miladinović je poentirao za 82:82. Od tog trenutka, pa do kraja utakmice košarkaši Zrinjskog nisu uspjeli poentirati.
Sport / Košarka | 25. 12. 2021. u 01:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu devetog kola domaćeg prvenstva košarkaši Zrinjskog su poraženi od sarajevske Bosne 82:87 što je svakako malo iznenađenje. Domaća momčad je u prošlom kolu uspjela slomiti otpor Čelika, pa se očekivalo da će u duelu protiv Bosne doći do treće ovosezonske pobjede, međutim, gosti iz Sarajeva su uspjeli u boljom igrom u nastavku izvući vrijednu pobjedu.

Zrinjski se mučio na početku susreta, ali je do kraja prve dionice uspio nadoknaditi deset poena zaostataka i doći do prednosti 25:21.
Nakon što su Naletilić i Soldo uvezali dvije trice, Naletilić je dodao i dva slobodna za osjetniju prednost Zrinjskog 46:32. Međutim ni goste se nisu predavali pa su zaostatak od 13 poena uspjeli do poluvremena prepoloviti na podnošljivih -5.

Vodio je Zrinjski i u trećoj četvrtini ali opet nije mogao do osjetnije prednosti, domaćoj momčadi čak nije bilo dovoljno ni deset prednosti šet i pol minuta prije kraja. Zato je utakmica ušla u zanimljivu završnicu.Bosna je uhvatila priključak na minutu i 40 sekundi prije kraja, Vuk Miladinović je poentirao za 82:82. Od tog trenutka, pa do kraja utakmice košarkaši Zrinjskog nisu uspjeli poentirati.

Naletilić je promašio tricu, izgubio jednu loptu, pa onda promašio još jednu tricu. S druge strane Davis pogađa za dva, 22 sekunde prije kraja, dodaje dva slobodna i Bosna slavi pobjedu. Trica je mučila jedne i druge, košarkaši Zrinjskog su promašili devetnaest trica, gosti jednu više, s tim da su domaći igrači bili jako slabi na liniji slobodnih bacanja (19/28).

Kod Zrinjskog je najbolji bio Josip Čović s 20 poena, pet skokova i tri asistencije, Mile Čović je dodao jedan manje, dok je treći dvoznamenkasti bio Naletilić s 12 poena. Bosna je u svojim redovima imala trojicu s dvadeset ili više poena. Prvi je bio Enis Memić s 23 poena, drugo Johnatan Davis s 22, treći Imran Fazlić s 20 poena.

Kopirati
Drag cursor here to close