HKK Zrinjski

Zrinjski bez braće Zovko

Sport / Košarka | 02. 09. 2017. u 08:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri dana nakon utakmice sa Širokim i poraza (74:87) na Pecari košarkaši Zrinjskog imat će novu provjeru. Danas će u 19 sati igrati protiv Mladosti u Mrkonjić Gradu, ekipe koja se također priprema za kvalifikacijski turnir ABA 2 lige krajem rujna u Laktašima.

Za razliku od utakmice na Pecari Zrinjski će biti jači za centra Marka Ljujića koji u Širokom nije igrao zbog zdravstvenih problema, no opet neće biti u punom sastavu.

Krilni igrač Ivan Miličević koji je stigao iz Kvarnera ozlijeđen je i neće ga biti još neko vrijeme na parketima, a nema ni Amerikanca Torriona Brummitta koji stiže iz Amerike tek u petak.

Međutim, ni u Mrkonjiću, a ni u čitavoj predstojećoj sezoni neće biti braće Zovko, Daniela i Matea. Krilni košarkaši odigrali su u srijedu na Pecari posljednju utakmicu za Zrinjski, a mostarski klub par dana nakon nje dao im je raskid ugovora.

Službeno objašnjenje kaže da nisu zadovoljili struku, a neslužbeno da su jednostavno tražili previše, odnosno da nisu prihvatili ono što im je klub nudio.

Kako pišu Sportske novosti, stariji Daniel, koji je s Darijem Šarićem igrao za zlatnu hrvatsku kadetsku vrstu, prošle sezone bio je igrač s klupe koji bi ‘dao ruke’ momčadi Hrvoja Vlašića, a mlađi Mateo imao je sezonu afirmacije i zaradio je poziv u juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine te nastupio na Europskom prvenstvu. Navodno bi ionako napustio Zrinjski, jer šuška se o njegovom odlasku na jedan američki koledž.

Kopirati
Drag cursor here to close