All star

Westbrook izostavljen iz petorke Zapada

Sport / Košarka | 20. 01. 2017. u 08:10 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LeBron James predvodi startnu petorku Istočne konferencije koja će nastupati na All-Star utakmici ove godine 19. veljače u New Orleansu.

Ovo je za prošlogodišnjeg najkorisnijeg igrača finala 13. uzastopni nastup na All-Star utakmici, a i u svakoj je bio u početnoj petorci. Postao je tako peti igrač u povijesti lige koji je startao u najmanje 13 All-Star utakmica. Sada se nalazi u društvu Kobea Bryanta (18), Kareem Abdul-Jabbara (14), Boba Cousyja (13) i Michaela Jordana (13), piše HRT.

U petorci Istoka će mu se priključiti i suigrač Kyrie Irving kojemu će ovo biti četvrti nastup u šest sezona. Tu su još i Jimmy Butler iz Chicaga i DeMar DeRozan iz Toronta. Petorku zaključuje Giannis Antetokounmpo. Grčki reprezentativac je prvi put u karijeri izabran u All-Star utakmicu. Ove sezone ubacuje prosječno 23.7 koševa uz 8.7 skokova i 5.6 asistencija te je prvi igrač Milwaukee Bucksa u All-Star utakmici još od 2004. godine kada je zaigrao Michael Redd.

U Zapadnoj konferenciji na mjestu razigravača se nalazi Stephen Curry iz Warrirosa kojemu će ovo biti četvrti uzastopni nastup na All-Star utakmici. Četvrti puta će na ovoj utakmici zaigrati i igrač New Orleans Pelicansa, Anthony Davis. Kevin Durant, James Harden i Kawhi Leonard zaključuju petorku Zapada.

Najveće iznanađenje je zasigurno izostanak Russella Westbrooka iz petorke. Igrač Oklahome ove sezone u prosjeku bilježi triple-double učinak što tijekom cijele sezone u NBA ligi nije nitko imao od 1962. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close