24-0

Warriorsi preživjeli triler u Bostonu, rekord još živi

Sport / Košarka | 12. 12. 2015. u 09:35 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvaci NBA lige Golden State Warriors upisali su 24. uzastopnu pobjedu na otvaranju sezone nakon što su u dramatičnom dvoboju u TD Gardenu nakon dva produžetka pobijedili Boston Celticse 124:119.

Warriorsi su i dalje bez poraza produživši rekord NBA lige na 24. uzastopne pobjede na otvaranju sezone. Celticse može utješiti kako su bili korak do trijumfa. Dvije minute prije kraja imali su pet koševa prednosti, a imali su i napad za pobjedu u regularnom dijelu utakmice no nisu uspjeli.

Isaiah Thomas je pucao za pobjedu, no njegov šut je blokirao Josh Huestis. Boston je mogao do pobjede i u produžetku, međutim u posljednje 42 sekunde kod rezultata 110:110 niti jedan sastav nije zabio koš. U drugom produžetku Stephen Curry i Andre Iguodala su koševima u posljednjih 15 sekundi prelomili dvoboj. Jae Crowder je pokušao tricom vratiti Boston u život, no promašio je.

"Bilo je naporno, ali i zabavno. Lijepo je dobiti utakmicu nakon dva produžetka. Idemo dalje. Još jednom smo pokazali karakter," kazao je Stephen Curry sa 38 koševa, 11 skokova i osam asistencija najefikasniji igrač utakmice.

Odličan je bio i Draymond Green sa 24 koša, 11 skokova i osam asistencija. Andre Iguodala je dodao 13 koševa i 10 skokova, a Festus Ezeli po 12 koševa i skokova. U redovima Bostona najefikasniji su bili Kelly Olynyk sa 28 koševa i šest skokova, te Isaiah Thomas sa 18 koševa, 10 asistencija i šest skokova.

Bostonu je to bio deseti poraz uz 13 pobjeda ove sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close